Swatch presenteert nieuw werk van Sigrid Calon tijdens Dutch Design Week 2015

sc01_15_sigrid_calon_watches_PressDe Nederlandse kunstenares Sigrid Calon, heeft in samenwerking met Swatch twee fascinerende nieuwe Swatch Art Specials ontworpen: DUET IN BLUE AND RED en DUET IN GREEN AND PINK. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven worden beide modellen in Nederland gelanceerd waarbij DUET IN GREEN AND PINK een wereldwijde première is.

Maandag 28 september 2015 — Op het Design Perron zijn Sigrid’s ontwerpen voor Swatch te bewonderen in combinatie met ander werk van de kunstenares waaronder een serie risografische prints – bewerkingen van portretten uit het archief van Willem van Zoetendaal. Verder zijn er diverse textielprints te zien, afkomstig uit haar bekroonde boek “To the extend of / \ | & -“.

DUET IN BLUE AND RED wordt gepresenteerd in een door de kunstenares ontworpen verpakking in een gelimiteerde en genummerde oplage van 999 stuks. Naast het horloge en een flipboekje zit er in de verpakking een kleurrijk speeltje met meerdere roterende schijven dat, net als de wijzers van het horloge, intrigerende nieuwe patronen creëert.

“De samenwerking met Swatch is een geweldige uitdaging en ik ben er ontzettend trots op dat ik hiervoor ben gevraagd”, vertelt de kunstenares. “Ik heb gezocht naar een nieuwe manier om te laten zien hoe laat het is, met een vormgeving die elke minuut weer iets verandert. Ik wilde een sterke, strakke en frisse uitstraling, dus heb ik gekozen voor mijn raster in combinatie met heldere kleuren.”

Lees ook:Swatch lanceert horloge waarmee je kan betalen!
Lees ook:Horlogelabel Swatch werkt samen met Mika
Lees ook:Swatch lanceert mierzoete pastry collectie
Lees ook:Swatch zet de feestdagen in het licht
Lees ook:Misfit lanceert stijlvolle Phase smartwatch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>