STIEGLITZ | AW15 | INUIT COLLECTIE

Schermafbeelding 2015-06-19 om 14.55.00Voor het winterseizoen laat Stieglitz zich inspireren door de Inuit uit Alaska, Groenland en Canada wat resulteert in een collectie met warme breisels en zachte stoffen in ijzige tinten. Per seizoen staat er een nieuwe stam centraal, eerdere collecties werden geïnspireerd door stammen uit Ethiopië, India en Japan.

De Inuit, ooit bekend als Eskimo, bewonen het Noordpoolgebied. Geen verassing dat de AW15 collectie bestaat uit harige warme jassen, dikke coltruien en handgebreide vesten. De stiksels op de truien en broeken zijn geïnspireerd op de traditionele kleding van de Inuit. Geen Inuit zonder bont: in het geval van Stieglitz betekent dat faux fur. Dit komt terug op de coltrui met een Inuit gezicht. De inmiddels voor Stieglitz typerende flares zijn dit keer uitgevoerd in ribstof en zwaar katoen met parelmoer knopen aan de zijkant. Het kleurenpalet voor zowel de tassen als de kleding is ijsblauw, donkergroen en zwart.

Lees ook:Stieglitz lanceert Cobra collectie
Lees ook:Stieglitz lanceert nieuwe website
Lees ook:Olcay Gulsen: “Geen bont meer voor SuperTrash”
Lees ook:Trend: giletje van namaak-bont
Lees ook:Bont voor mannen, kan dat wel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>