Stieglitz lanceert Cobra collectie

De Stieglitz collecties van founder en creative Pien Stieglitz vinden telkens inspiratie in een ander land. Voor de nieuwe Spring/Summer 2017 collectie reist Pien naar het land van de Cobra gypsies (ofwel Kalbelia); India. Dit volk leeft in de deelstaat Rajasthan, gelegen in het noordwesten van India. Bij de eerste kennismaking met deze stam was Pien direct onder de indruk. ‘De manier van leven en kleden van deze stam is zo ongelofelijk bijzonder, voornamelijk de variatie van kleuren in de kleding is echt waanzinnig. De collectie is geïnspireerd op de Cobra omdat deze stam de Cobra eert en ervoor pleit het dier nooit te zullen doden,’ aldus Pien Stieglitz.

Stieglitz brengt een collectie vol zomerse pastelkleuren en kiest voor de tinten: roze, paars, geel en blauw. Het veelvuldig gebruik van strepen en ribstof materialen geven de collectie een scherpe edge. Zoals altijd speelt de flare de hoofdrol, deze keer uitgevoerd in kobaltblauw met bijpassende jas. Ook zijn in de nieuwe collectie de welbekende gestreepte pakken te vinden in felle kleuren en oversized truien met zelf gedrukte Indiase logo’s met de Cobra.

Lees ook:STIEGLITZ | AW15 | INUIT COLLECTIE
Lees ook:MODSTRÖM VERWELKOMT DE NATUUR IN HAAR PRE-FALL COLLECTIE
Lees ook:Stieglitz lanceert nieuwe website
Lees ook:Bobbi Brown lanceert Nectar & Nude collectie
Lees ook:Tailor & Elbaz lanceren derde collectie in Koepelkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>