AMFI viert nieuwe lichting fashion talent tijdens Transit 2014

tRANSITAMFIOp zaterdag 28 juni organiseert het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) de negende editie van het afstudeerevent Transit 2014 in het World Fashion Centre in Amsterdam. Tijdens dit evenement presenteren ruim 100 afstudeerders van Design, Management en Branding zich aan de mode-industrie, familie en vrienden door middel van een catwalkshow en een expositie. Daarnaast wordt tijdens Transit AMFI’s nieuwste independent fashion magazine gelanceerd en is er een speciale eendaagse fototentoonstelling, ‘Masters of Denim’.

Expositie en catwalkshow
Op de expositie worden eindproducten van alle drie de afstudeerrichtingen getoond. Deze producten zijn zeer divers en omvatten onder andere onderzoek naar textielinnovatie, retailconcepten, brand identities, marketing- en communicatieplannen, digitale technologieën, fashion films en vernieuwende concepten omtrent duurzaamheid. Twaalf afstudeerders van de richting Fashion & Design zullen bovendien hun collecties showen tijdens de Transit catwalkshows. Na het opdoen van ervaring bij prominente modemerken waaronder Alexander Wang, Viktor & Rolf en Haider Ackermann, staan deze studenten te trappelen om hun werk te presenteren aan de industrie en pers.

mondaze magazine – unbore yourself with fashion
Deze nieuwste editie van het jaarlijkse indie magazine van AMFI biedt een stylish antwoord op hedendaagse verveling. Verveling die niet ontstaan is omdat er niets te doen is, maar juist omdat er te veel te doen is. Het magazine, het online platform en de iPad app zijn geheel bedacht, vormgegeven en geproduceerd door een groep van ruim dertig AMFI-studenten. Samen met de mondaze almanac, het jaarboek 2014, wordt mondaze gelanceerd en verkocht tijdens Transit, net als de bijzondere productlijn (zie ook www.mondaze.me).

Masters of Denim
Ter ere van AMFI-alumni die werkzaam zijn in de denimbranche wordt tijdens Transit 2014 een speciale eendaagse foto-expositie gepresenteerd, genaamd ‘Masters of Denim’. Deze portretreeks, ontwikkeld door succesvolle alumni fotograaf Justine Tjallinks en stylist Lisa Dymph Megens, zet twaalf alumni in de spotlights die hebben bijgedragen aan de gouden eeuw van denim in Amsterdam. Een aanrader voor iedere denim lover.

Kaartverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar via http://amfitransit2014.eventbrite.com (€ 12,50) en op 28 juni aan de kassa in het World Fashion Centre (€15). byAMFI, de Statement Store op het Spui in Amsterdam, heeft een beperkt aantal kortingskaarten beschikbaar.


Lees ook:Mode als recept tegen verveling
Lees ook:Sartoria Diletto & Candiana Denim winnen Global Denim Awards 2015
Lees ook:kleertjes.com lanceert vijfde editie magazine
Lees ook:Amsterdam FashionWeek vol lof ontvangen
Lees ook:Lancering LXRY by Jan & Monique des Bouvrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>