André Kuipers wint JFK Greatest Man Award

Ruimtevaarder André Kuipers heeft vanavond de JFK Greatest Man Award 2012 gewonnen. De Greatest Man van vorig jaar, Edwin van der Sar, reikte de award uit tijdens een gala-avond in Hotel Okura in Amsterdam.

De Nederlandse astronaut wint de award vanwege zijn unieke prestaties in de ruimte. Hij verbleef 193 dagen in het Internationale Space Station en volbracht 55 wetenschappelijke experimenten. De tweede plaats ging dit jaar naar sporter Epke Zonderland en de derde plek was voor sportverslaggever Wilfred Genee.

De JFK Greatest Man Award wordt uitgereikt aan de man die het afgelopen jaar is opgevallen door zijn prestaties en imposante carrière. JFK magazine wil met deze award succesvolle mannen onder de aandacht brengen en zo
laten zien wat voor talent Nederland te bieden heeft. Uit de lijst met 50 mannen heeft de jury dit jaar unaniem gekozen voor de Nederlandse ruimtevaarder. De jury bestond dit jaar uit cabaretier Jeroen van Koningsbrugge, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, socialite Victoria Koblenko en hoofdredacteur van JFK magazine Willem Baars.

André Kuipers over het winnen van de award: ”Ten eerste vind ik het een eer. Ik voldoe vast niet aan alle criteria. Maar ik kan niet ontkennen dat je de laatste tijd niet om mij heen kon. Maar hoe dan ook, ik ben best trots dat ik ben verkozen boven alle andere mannen die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen jaar. En daarbij is het leuk dat op deze manier ook de ruimtevaart naar voren komt”.

P.S. Volg jij Fashion.blog´s Tess (@TessvanDaelen) al op Twitter?

Lees ook:FRANK DE BOER IS JFK’S GREATEST MAN VAN HET JAAR 2013
Lees ook:Armin van Buuren is JFK’s Greatest Man 2015
Lees ook:Vogue wint Mercur award als ‘Lancering van het jaar’
Lees ook:Vogue Nederland wint Mercur voor magazine van het jaar
Lees ook:Jij als model in Grazia!?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>