Nieuwe trend: zonnebrillen met gekleurde glazen

Esquire - Zonnebrillen gekleurde glazenGekleurde glazen vormen de nieuwste trend op zonnebrillengebied. Nou ja, nieuwste, eigenlijk gaan we gewoon terug in de tijd. De zonnebrillen met gekleurde glazen brengen dan ook een vintage gevoel met zich mee.

Tijdens de modeweken in Parijs en Milaan toonden diverse grote modehuizen onlangs de glazen met een kleurtje in hun nieuwste zomercollecties. Onder meer Armani, Salvatore Ferragamo, Gucci, John Richmond en Paul Smith kozen voor dit nieuwe type zonnebril.

Zelfs de modellen in de modeshow van onze eigen Viktor en Rolf droegen brillen met een lichtroze gloed over de glazen. En wanneer zoveel toplabels gelijktijdig voor dezelfde zonnebril-look gaan, kunnen we toch wel van een nieuwe trend spreken.

De zonnebrillen met roze, gele en blauwe glazen beschermen vaak wel een stuk slechter tegen de UV-straling van de zon dan de exemplaren met bruine of zwarte glazen, maar dat mag de pret niet drukken.

Duik dus nog even in je oude zonnebrillencollectie of klop bij één van bovengenoemde labels aan voor een exemplaar met gekleurde glazen.

En mocht je nog inspiratie nodig hebben over hoe je de bril het best kunt dragen. Kijk dan naar sterren als Johnny Depp, Elton John en Bono, de zanger van U2. Zij bekijken de wereld regelmatig door een roze (of blauwe) zonnebril en weten deze nog op een stijlvolle manier te dragen ook.

Lees ook:Nieuwe trend: zonnebrillen met ronde glazen
Lees ook:Trend report: zonnebrillen met ronde glazen
Lees ook:Madonna ontwerpt zonnebrillen voor D&G
Lees ook:Modevisie: De do’s en dont’s van zonnebrillen
Lees ook:evian® x Christian Lacroix

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe trend: zonnebrillen met gekleurde glazen

  1. Mark

    Voor mij is het nog ff wennen. Doe mij maar een stoere bril met zwarte of spiegelglazen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>