Modevisie: De do’s en dont’s van zonnebrillen

Om Fashion Death the voorkomen, is het nodig om de essentiële regels voor het dragen van een zonnebril te volgen. Gelukkig heeft mode-expert Hadley Freeman die helemaal op een rijtje.

In de loop van de twintigste eeuw is de zonnebril het ultieme accessoire geworden voor iedereen die rijk, beroemd en cool is (of wil zijn), schrijft Hadley Freeman in The meaning of sunglasses. Een zonnebril is natuurlijk uitermate geschikt om de buitenwereld te tonen dat je behoefte hebt aan privacy, of om wallen onder de ogen of de eerste tekenen van kraaienpootjes te verbergen. Dat is de reden dat beroemdheden zo dol zijn op het zonnige accessoire. Maar zonnebrillen kunnen ook tacky zijn. Daarom zijn er duidelijke do’s en dont’s voor stervelingen zoals jij en ik.

Zo is de zonnebril volgens Freeman uitdrukkelijk bedoeld voor op de neus, en niet als alternatief voor een diadeem. Kortom, een zonnebril draag je ten allen tijden voor de ogen. Als je ergens naar binnen gaat, dan vouw je de zonnebril simpelweg op en berg je haar even in je handtas.

Gekleurde en gedecoreerde monturen zijn alleen geschikt voor mensen die zich zelf als a bit wacky omschrijven, aldus The meaning of Sunglasses. Een gitzwarte bril is zo opvallend dat vooral spionnen, bodyguards en celebs er mee weg kunnen komen.

De trend van oversized brillen, die werd gestart door celebrity stylist Rachel Zoe, is handig voor iedereen die streeft naar een modellenlook. Want een grote zonnebril doet je hoofd smaller lijken, waardoor je er dunner uitziet. (Zie Victoria Beckham). En natuurlijk is een bril ook een goede manier om wat extra logo’s te flashen, als je het type bent dat van top tot teen in opzichtige designer brands gekleed gaat.

Op de foto: Cover van Hadley Freemans The meaning of sunglasses

Lees ook:Maand van het Zien is goed excuus voor een nieuwe bril
Lees ook:Helena, Victoria B. en een nukkige keizer Karl
Lees ook:Specsavers breidt haar fashion team uit met Anouk Smulders
Lees ook:Er goed uitzien tijdens de feestdagen met een bril
Lees ook:Brillen voor spannende watersportactiviteiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>