Maand van het Zien is goed excuus voor een nieuwe bril

Brillen en zonnebrillen zijn een ideaal modeaccessoire. Maar om niet te vergeten dat een bril ook bedoeld is om de ogen gezond te houden, hebben de zelfstandige Nederlandse opticiens de maand oktober uitgeroepen tot Maand van het Zien. Een goed excuus om weer eens uit te kijken naar een nieuwe bril?

De huidige tijd stelt extreme eisen aan onze ogen: we moeten razendsnel reageren op verkeerssituaties en computerspelletjes en de zon schijnt steeds feller. Volgens onderzoek van de Nederlandse opticiens toont de gemiddelde Nederlander toch nog maar weinig aandacht aan de gezondheid van de ogen. Een bril zetten we graag op de neus voor een fashion statement, maar we kijken nauwelijks of daarmee onze ogen goed beschermd worden. Daarom hebben de zelfstandige Nederlandse opticiens oktober uitgeroepen tot Maand van het Zien.

Tijdens de Maand van het Zien bieden de zelfstandige opticiens een eenvoudige oogmeting of een uitgebreid oogonderzoek. Bij een optometrist kan ook de gezondheid van de ogen gecheckt worden. Daarmee kan worden bekeken of er schade aan de ogen is ontstaan en welke bril geschikt is om de ogen tegen zonlicht te beschermen.

Hoewel de Maand van het Zien ruim na de zomermaanden plaatsvindt, is het nooit te laat om een goede (zonne)bril aan te schaffen. Bijvoorbeeld zo’n klassieke Ray-ban in een hippe uitvoering…

Op de foto: Zonnebril van Ray-ban uit de najaarscollectie 2009, verkrijgbaar bij My-wardrobe.com

Lees ook:Leco: ‘Goed zien’ is net zo belangrijk als ‘er goed uitzien’
Lees ook:Er goed uitzien tijdens de feestdagen met een bril
Lees ook:Health trend nu ook gesignaleerd bij huisdier
Lees ook:Eye Wish Opticiens presenteert collectie tijdens brillenmodeshow Rijksmuseum
Lees ook:Sharon Teeuwen is de leukste Brildragende Blogger van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>