Ontwerpster Roos wint Project Catwalk

roos wintNa een spannende finale was maandagavond 17 mei op RTL5 te zien dat ontwerpster Roos het programma Project Catwalk won.

Met een sportieve, samenhangende collectie vol volume wist de ontwerpster de prijs voor veelbelovende ontwerper in de wacht te slepen.

Roos kreeg als winnares een geldprijs van 15.000 euro en een modespread in Marie Claire. Bovendien mag ze een collectie showen tijdens de Amsterdam International Fashion Week.

In de laatste aflevering van Project Catwalk was te zien hoe ontwerpsters Shari, Roos en Amel het tegen elkaar opnamen in de finale. Alle drie kregen ze de kans een eigen collectie te ontwerpen en die aan een select modepubliek te tonen.

En alsof deelnemen aan de finale van Project Catwalk niet spannend genoeg is, zorgden de dames onderling nog voor wat extra stress. Een van de modellen van de ontwerpsters zou hebben gezegd dat Roos bij het maken van haar collectie hulp had gehad van tenminste drie andere ontwerpers. Toen dat nieuws via Amel bij de jury van Project Catwalk terecht kwam, moest Roos op het matje komen….

Roos ontkentRoos gaf echter aan alles zelf te hebben gedaan en de jury (Renate Verbaan, Simone Dernee, Daryl van Wouw en gast jurylid Marlies Dekkers) geloofde dat.

Nadat de drie dames hun collecties hadden gepresenteerd, werd als eerste bekend dat Amel afviel. Shari eindigde op de tweede plek. Roos kwam als winnaar uit de bus, omdat de jury verwachtte dat zij als ontwerpster het meeste kans van slagen zal hebben.

In een interview vertelde Roos dat Marlies Dekkers na afloop van de uitreiking nog even naar haar toe kwam en zei: ‘Van harte gefeliciteerd. Je hebt wel gemerkt hoe het gaat als je echt getalenteerd bent. Maar het zal niet de laatste keer zijn dat dit zal gebeuren.’

De opnames van de finale zijn inmiddels al lang achter de rug en Roos is als ontwerpster alweer een stuk verder gekomen. Ze heeft van de collectie, die ze tijdens de finale showde, een draagbare versie gemaakt. Die collectie heeft ze momenteel al in diverse winkels hangen. Ook is ze zich al aan het voorbereiden op de Fashion Week.

We zijn benieuwd of we haar uitgebreide collectie aankomende Amsterdam Fashion Week (14 tot 18 juli 2010) op het Westergas-terrein mogen bewonderen. We houden je op de hoogte!

Volg Fashion.blog op Twitter: http://twitter.com/TessvanDaelen

Lees ook:Project Catwalk eindelijk weer van start
Lees ook:Irina Shabayeva wint Project Runway
Lees ook:Project Catwalk’s Sepehr opent Fashion Museum Week
Lees ook:Nicolaas verlaat Project Catwalk door diskwalificatie
Lees ook:AIFW: Fashion.blog geeft kaarten weg voor show Django Steenbakker

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Ontwerpster Roos wint Project Catwalk

  1. nessie

    ze heeft het zeker weten niet alleen gedaan. Achterlijk dat de jury haar geloofde, deze meid heeft niet eens 1 tiende van haar collectie gestikt of genaait, gemaakt eerder in de afleveringen. Alle vraagtekens over Roos zyn dan ook terecht. Shari of Amel had moeten winnen. Wat een ongelofelijke flauwekul die finale vertoning.. En darryl van wouw heeft op bizarre wijze deze dame, de charlatan door alle afleveringen gesleept, puur en alleen omdat ze sportieve flut ontwerpen had.. Zo overduidelijk voorgetrokken dat het kinderachtig was…

      /   Reply  / 
  2. mathilde

    mee eens, Roos kan dit never nooit gedaan hebben, ook niet alleen als ze meer tijd zou hebben gekregen.. Zou nooit door een dergelijke vooringenomen jury beoordeeld willen worden.

    Groeten

      /   Reply  / 
  3. mucs

    Het is vals dat Shari bij roos een dolk in de rug stak door tegen 1 vd modellen te gaan roddelen dat Roos de kleding niet zelf genaaid zou hebben. Ook Amel had zo te zien heel wat twijfels dat Roos de kleding zelf genaaid zou hebben maar zij en Shari waren te achterbaks en te laf om het recht in het gezicht van Roos te zeggen.

    In dit land zijn mensen onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Shari had met bewijs moet komen dat Roos het niet zelf genaaid heeft. Maar dat deed ze niet. Ze heeft niet eens persoonlijk aan Roos gevraagd of ze het zelf genaaid heeft. Ze is achter de rug om van Roos een kwaadaardige roddel in de wereld gaan verspreiden. Vermoedelijk met als doel om Roos buitenspel te zetten. Voor haar was Amel geen concurrentie dus hoefde ze Amel niet zwart te maken.

      /   Reply  / 
  4. Madelief

    Amel en Shari, jullie komt alle lof toe!
    Het gekonkel van Roos is duidelijk!
    Jammer dat zij de eer heeft opgestreken die andere toekomt. Het is overduidelijk dat zij de collectie niet alleen heeft genaaid.
    Haar houding tijdens de uitzendingen was al ver beneden peil: anderen uitlachen en bondjes vormen.
    Jammer dat de jury van project catwalk niet verder hebben gekeken dan hun neus lang is.
    Teleurstellende finale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  5. Rian

    Roos vroeg elke aflevering weer erg hulp en begeleiding van de aanwezige coach. Of stoffen bij elkaar pasten en hoe het beste iets gedaan kon worden etc. Het is dan erg voor de hand liggend dat ze als ze in een atelier met 3 andere ontwerpers werk hun ook constant om hulp en mening heeft gevraagd. Zelfs als je niet vals wil spelen is het onmogelijk om een collectie te maken in bijzijn van andere ontwerpers en geen hulp in te schakelen. En helemaal omdat zij geen echte modeachtergrond heeft was het allemaal veel te gelikt. Shari had moeten winnen vind ik!! Jammer, ben erg telleurgesteld.

      /   Reply  / 
  6. gerdien

    hoe bedoel je dolk in de rug.
    Roos heeft door haar achterlijke kliekvorming continu amel lopen kleineren, als je het over dolkjes hebt dan zou amel nu aan het creperen zyn geweest.

    Roos had altyd een mentor nodig, zielig verschijnsel, altyd twijfelen, aarzelen, en dan de mentor besluiten laten nemen tav kleur, model, stiksel etc etc.

    Zogenaamd was de mentor er voor alle 10 de deelnemers, maar Roos heeft 70% van zijn aanwezigheid elke keer opgeeist.

    Iedereen zag dit, flauw en doorzichtig dat de jury dit niet door had.. Renate jij staat je mannetje ook niet.. Je was tydens de finale al super zenuwachtig, was overduidelijk aan je lichaamstaal, houding, ademhaling en trillende stem te merken. En dat alles was te vergeven als je de rest van de jury rechtvaardig had kunnen sturen.. Maar nee hoor: meteen zeg je dat je Roos gelooft..

    Misschien moet je alle afleveringen opnieuw bekijken, en o ja leren naaien, dan weet je dat wat Roos tydens de finale heeft neergezet absoluut niet in overeenstemming en op niveau is van wat ze tijdens de eerder eliminaties heeft gemaakt.. Bizar zeg, echt een finale waar je niet naar had moeten kyken. Oneerlijk allemaal en zeer amateuristisch..

      /   Reply  / 
    1. mucs

      Roos heeft samen met Shari lopen geinen tegen Amel die daar zo te zien niet tegen kon en geïrriteerd wegliep. Tsja, moet je tegen kunnen hoor dat mensen tegen je geinen. Het was trouwens Amel die aan die wekenlang heeft stan roddelen over Roos.
      En wat betreft de mentor is het juist goed van Roos dat ze hulp en advies vd mentor gezocht heeft. Dat is nou precies waar een mentor voor bedoeld is. Roos heeft dat verstandig aangepakt door zijn advies te vragen.
      Overigens is het opzich prima dat Shari haar bedenkingen had over het naaiwerk van Roos maar het is de wijze waarop ze deze bedenkingen geuit heeft wat het zo achterbaks maakt. Inplaats van face to face Roos ermee te confronteren is ze achter de rug om van Roos gaan roddelen. Zelfs toen Roos tegen Amel en Shari vertelde dat ze bij de jury moest komen om tekst en uitleg te geven over het naaiwerk was Shari te achterbaks en te laf om Roos in het gezicht te zeggen dat ze twijfels had over het naaiwerk.

        /   Reply  / 
  7. Lucy

    Het was wel duidelijk dat Roos dit niet zelf in elkaar had genaaid, als je het met haar werk van de vorige uitzendingen vergelijkt. Maar maakt dat wat uit?
    het was toch een ontwerpwedstrijd, geen naaiwedstrijd? En het waren duidelijk wel haar ontwerpen, helemaal in de stijl van de vorige uitzendingen, alleen met wat moeilijker naaielementen en beter in elkaar gezet. Als ze later een beroemd ontwerpster wordt, kan ze toch ook gewoon iemand inhuren om haar ontwerpen in elkaar te zetten? Naait Marlies Dekkers al die bh-tjes dan zelf?

      /   Reply  / 
  8. Floor

    Dat doet er niet toe, toch? Het gaat erom dat ze allemaal het zelfde zouden moeten doen. In dit programma (en als beginnend ontwerper in het algemeen) moet je zelf je ontwerpen naaien, en dus mag je dat dan van iedereen verwachten.
    Maar je hebt gelijk, als je groot genoeg word kun je alles laten doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>