Kate Moss: Niets smaakt zo lekker als skinny voelt

Er gaat niets boven skinny zijn, zei Kate Moss onlangs in een interview met Womens Wear Daily. De anti-anorexia lobby is woedend.

Niets smaakt zo lekker als skinny voelt. Het is volgens Kate Moss een motto dat ze niet snel zal vergeten. Dat zegt het topmodel in ieder geval in november 2009 in een interview met de beautyredactie van Womens Wear Daily. Ze voegt er ook meteen aan toe dat ze nog veel meer levensmotto’s heeft, maar onthult deze niet. Misschien is dat maar goed ook, want feministen en vrouwen die bezorgd zijn over anorexia zijn inmiddels woedend over Kate’s uitspraak over dun zijn.

Gelukkig vroeg WWD, die uitgebreid aandacht besteedt aan de collectie van Kate Moss voor Topshop en aan haar nieuwe parfum Vintage, het model ook naar haar ideeën over schoonheid. Kate noemt zichzelf geen traditionele beauty, ‘maar kennelijk vinden mensen me wel OK. Als je een aardig persoon bent, helpt dat zeker.’ Het cliché dat als je van binnen mooi bent, dat van buiten zichtbaar is, vindt het model dan ook een waarheid als een koe.

Zelf is Kate, als we afgaan op het interview met WWD, geen vrouw van clichés. Ze maakt graag jam (!), beschouwt vrienden die zeggen dat ze geen goede look heeft als haar mentoren, vindt zichzelf niet high maintenance en prijst vrouwen om hun vermogens tot multitasken. Nu maar hopen dat de geruchten dat het model zich wil gaan toeleggen op muziek en een eigen make-up lijn waar zijn….

Op de foto: Kate Moss in de campagne voor haar kerstcollectie voor Topshop

Lees ook:Kate Moss toont nieuwste Topshop collectie
Lees ook:Kerstcollectie van Kate Moss voor Topshop
Lees ook:Kate Moss schrijft toneelstuk over eigen leven
Lees ook:Topshop is aan het pieken
Lees ook:Najaarscollectie 2009 van Kate Moss voor Topshop

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kate Moss: Niets smaakt zo lekker als skinny voelt

  1. eliza

    die vrouw is gek, moeten ze eigelijk aangeven wegens kindermishandeling,weet je hoeveel kinderen daar een voorbeeld in zien,in een wereld waar buitenkant belangrijk is, en vooral pubers,

      /   Reply  / 
  2. s.crew

    O ja het multitasken, zoals de overwegend mannelijke topkoks doen? Die multitasken ongeveer 40 a 60 couverts tegelijk. En juist in dit vak zijn met name vrouwen schaars, hoe zou dat nou komen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>