May Groos is de Nederlandse winnares van de Elite Model Look 2009

Zo’n 350 Nederlandse meiden liet ze achter zich. De vijftienjarige May Groos is vanaf 25 september 2009 één van de nieuwe modellen van modellenbureau Elite. Tijdens een spannende finale in Amsterdam werd ze verkozen tot winnares van de Nederlandse editie van de Samsung Elite Model Look 2009.

De Nederlandse finale van de Samsung Elite Model Look 2009 vond plaats in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam en werd gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz. Gedurende de avond liepen 21 jonge finalisten diverse rondes. Er werd begonnen met casual wear. Na een muzikale onderbreking werden vervolgens al elf meiden naar huis gestuurd. De overige tien kandidaten liepen nog een ronde in badmode en designer fashion van onder andere Magda van Gaans en Conny Groenewegen.

De jury bestond uit Jeroen van de Mast (van Elite Model Management), Michel van Os (van Armani) en de modellen Wendy Dubbeld, Ymre Stiekema en Rianne ten Haken. Zij beoordeelden de kandidaten op hun persoonlijkheid, doorzettingsvermogen, houding en schoonheid. Daarin bleek de vijftienjarige May Groos de andere deelneemsters te verslaan.

May Groos mocht in het feestelijk versierde Muziekgebouw aan het IJ een enorme cheque in ontvangst nemen, die symbool staat voor een jaarcontract bij Elite Model Management. Daarna liep ze onder luid applaus nog één keer over de catwalk. Later dit jaar vertegenwoordigt de jonge schone Nederland in China, waar de internationale finale van de modellenwedstrijd gehouden.

De Nederlandse finale van Samsung Elite Model Look werd afgesloten met een vuurwerkspektakel dat ter ere van het modellenfeest vanuit het IJ werd afgestoken. En terwijl de afvallers van de avond in het bijzijn van ouders en familie een traantje wegpinkten, werd May al gestrikt voor haar eerste officiële interview voor RTL Boulevard. En daarna moest ze ook nog op de foto voor Fashion.blog.nl…

Op de foto: May Goos tijdens de finale van de Samsung Elite Model Look (foto en tekst Tess van Daelen)

Lees ook:Nieuwe zoektocht naar Elite model
Lees ook:Lieke is winnares Elite Model Look 2011
Lees ook:Lucette van Beek (15) wint Elite Model Look 2010
Lees ook:Mattia Creanza en Anouk Thijssen winnen Elite Model Look Nederland 2015
Lees ook:JAIMIE DE JONG WINT ELITE MODEL LOOK NEDERLAND 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “May Groos is de Nederlandse winnares van de Elite Model Look 2009

  1. Model

    Hmmm hmmmm … “modellen worden steeds jonger heb jij fashion”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>