Vintage couture bij G-Star is chic en elegant

De collectie die G-Star in september 2009 tijdens de New York Fashion Week showde, kan je vintage couture noemen. G-Star zelf vindt dat, gezien de inspiratiebronnen voor de zomercollectie van 2010, eigenlijk heel vanzelfspreken.

‘We wilden sjiek en elegant, maar wel met een denimtwist. En met de moulagetechniek als inspiratiebron kom je dan al snel uit op vintage couture.’ Dat zegt Remco de Nijs, collection stylist van G-Star, op 18 september in Spits! over de typering van de nieuwe collectie van G-Star als vintage couture. Naast de klassieke denimoutifts showde het Nederlandse merk tijdens de New York Fashion Week in september 2009 namelijk ook jurkjes met een silhouet uit de jaren vijftig en – voor de heren – sportieve broeken en blazers. Voor de zomer van 2010 ziet G-Star ons niet alleen in blauwe jeans, maar ook in stoffen zoals zijde en wol en kleuren zoals ecru en wit.

‘De recessie speelt geen rol in deze collectie. Natuurlijk moet je in deze tijden opvallen, maar dat was altijd al ons devies,’ zegt De Nijs over de luchtige nieuwe looks. ‘Je moet ook niet te veel naar de concurrentie kijken, maar in jezelf blijven geloven. Als je dicht bij jezelf blijft, overleef je het wel.’

De catwalkshow van G-Star tijdens de New York Fashion Week trok veel publiek, waaronder celebs zoals actrice Juliette Lewis, model Tyson Beckford en acteur Jared Leto. De aanwezigheid van beroemdheden is voor G-Star, dat de kleding in ateliers in Amsterdam laat maken, een belangrijke reden om deel te nemen aan de New York Fashion Week. ‘We showen in New York en niet in Nederland omdat New York een goed platform is waar van alles gebeurt. Bovendien: iedereen die er toe doet, is hier. Natuurlijk blijven we een Nederlands merk, daar is het immers allemaal begonnen.

Op de foto: Herenoutfit uit de collectie voor lente en zomer 2010 die G-Star in New York presenteerde

Lees ook:G-Star en veel celebs bij New York Fashion Week
Lees ook:Bij Marc Jacobs kijken we meer naar de sterren dan de kleding
Lees ook:Otazu failliet – welles, nietes
Lees ook:Plus-Size Only modeshow tijdens New York Fashion Week
Lees ook:Hollandse glorie in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>