De herfsttrends volgens Vogue

De bikini’s en microshorts hangen nog in de winkels, maar Vogue komt al met een overzicht van de kleding waar we ons in de herfst in moeten hijsen.

Leren biker jacks, lingerie die duidelijk zichtbaar wordt gedragen en de onvermijdelijke jaren tachtig (wanneer is dit decennium eigenlijk níet in de mode?). Deze trends kunnen we volgens de Amerikaanse Vogue in het najaar in de winkels verwachten. Het meest invloedrijke modetijdschrift ter wereld heeft de nieuwe stijlen immers langs zien komen op de catwalks van de grote couturiers. Dus kunnen we ons verheugen op wintercollecties vol leer met metallic look, gebleekte jeans en minirokken – kijk maar naar Versace, Gucci en Marc Jacobs.

Maar er is meer. Vogue verwacht een heuse revival van de glamour uit de jaren veertig. Denk: Joan Collins, schoudervullingen, ultalange japonnen. Zo was op de catwalk van Dolce & Gabbana een felroze mantelpakje te zien met pofmouwen en schoudervullingen.

Ook elegant is de trend om jurken en rokken te voorzien van draperieën en ruches. Dat zag Vogue bij Donna Karan, Oscar de la Renta en Balenciaga.

Tenslotte is het de komende winter hip om je klassiekers weer uit de kast te halen. Als je een mantelpakje van Chanel, trenchcoat van Burberry, of jas met bontkraag van Hermes in huis hebt, zit je natuurlijk helemaal goed. En anders koop je toch een tweedehandsje of een kopietje in het fast fashion circuit?

Lees ook:Najaarstrend FW2011: De Jaren Veertig
Lees ook:Trend Report: lange rokken en jurken
Lees ook:De dertig New Season Trends volgens Glamour
Lees ook:Lentetrends om je op te verheugen
Lees ook:Kleding moet in 2011 vooral lekker zitten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>