Mode of misser: Opgerolde broekspijpen

Op de Amsterdam International Fashion Week  hadden de modellen regelmatig de broekspijpen van hun jeans omgeslagen. Nu is deze trend (als dat het is…) al op straat te zien!

Als we afgaan op de catwalkshows van de zomereditie van de AIFW 2009, dan is het helemaal hip om de broekspijpen van je jeans een paar keer op te rollen. Dan bedoel ik dus niet die nette omslag die in de jaren tachtig bij jongens zo stoer was (denk: Bros en Jimmy Sommerville). Nee, je rolt de zoom een paar keer nonchalant – of zelfs een tikje slordig – om en trekt vervolgens mooie hakken aan. Een stoere maar toch vrouwelijke look, zo beloven Replay en andere jeansspecialisten ons.

Toevallig spotte ik nog geen dag na de Amsterdamse modeweek al zo’n jeans-nieuwe-stijl op straat. Nonchalant is het zeker. En met het warme weer is het lekker relaxed. Maar de hakken ontbreken en een vrouwelijke touch zie ik ook niet. Misschien moeten we nog even oefenen met die nieuwe jeanslook…

Op de foto: Jeans met omgeslagen broekspijpen

Lees ook:Alle zomerse jeanstrends bij Replay catwalkshow
Lees ook:Mode of Misser: Broek met rafels
Lees ook:Trend: schoen met manchet.
Lees ook:Het ideale alternatief voor de baggy en skinny
Lees ook:Victoria Beckham draagt platte schoenen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mode of misser: Opgerolde broekspijpen

  1. Anneleen

    Ik vind het een leuk idee! Vooral als het een beetje baggy, maar toch geklede broeken zijn (zoals deze bvb: http://www.warehouse.co.uk/fcp/product/fashion/Trousers-&-Jumpsuits/slouch-turn-up-trousers/12515)

    Ik weet het, dan krijg je een beetje het harembroek-effect. Maar ik ben toevallig een van de weinige mensen ter wereld die wel fan is van die look.

    In elk geval zijn een paar hakken wel noodzakelijk in dat geval. Of misschien ballerina’s, als het absoluut comfortabel moet zijn.

      /   Reply  / 
  2. Pim, Kramer (mode ontwerpster)

    Ik vind het niet fraai, het maakt een beetje ‘properige’ indruk.
    Maar wie het leuk vind.. leker doen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>