Kleding tegen de beesten

Craghoppers nieuwe kledinginnovatie is niet van bont, maar toch net zo dieronvriendelijk. De stof is namelijk insectenwerend.

De bloedhitte van deze julimaand lijkt me een perfect moment voor wat aandacht voor een insectenwerende kledinglijn. Het Britse Craghopper laat ons niet in de steek. Het merk kondigt een collectie aan die wordt gemaakt van speciale stoffen die insectenbeten tegengaan.

Outdoorlabel Craghopper is al sinds 2002 bezig met high-tech stofjes waarmee insecten kunnen worden geweerd. De synthetische materialen, die ook nog eens ademend zouden zijn, worden behandeld met insectenwerende en antibacteriële technologie. Dr. Livingstone zou er een moord voor hebben gedaan, zou ik zeggen.

Craghopper ontwikkelde recent een nieuwe variant op hun insectenwerende uitvinding. NosiLife belooft de prikbeesten voorgoed op afstand te houden – ook nadat het kledingstuk meer dan 35 keer gewassen is. De kleding die van deze innovatieve stof gemaakt is, ligt volgende zomer in de winkelschappen.

Op de foto: Insectenwerend shirt uit de zomercollectie 2009 van Craghopper

Lees ook:Hip of hype: Bikinijeans
Lees ook:Vintage uitstraling voor nieuwe Palladiums
Lees ook:Stoffen voelen in de webshop van Joline Jolink
Lees ook:Lady Gaga gaat opnieuw voor vleesjurk
Lees ook:Nylon Magazine ontwerpt sneakers voor Nike

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>