Amsterdam Fashion Week in gevaar

 

 

De gemeente Amsterdam is niet van plan om de organisatie van de AIFW subsidie te geven. De komende editie op het Westergasterrein gaat nog wel door, maar een zomereditie op het Museumplein zit er niet meer in. Wat nu?

 

 

 

Organisator James Veenhoff vertelt in vakblad Textilia: ‘Het is een enorme klap. Er is nu geen geld om een gezamenlijke Modeweek met partijen als Modint en de Modefabriek op te zetten. Deze samenwerking had Amsterdam als modestad op de kaart moeten zetten. En om grote merken als sponsoren te trekken, is een goede presentatie nodig. We hadden Vivienne Westwood en John Galliano is het vizier, maar dat is nu ook afgeketst.'

‘We moeten het geld, ruim een half miljoen, nu op een andere manier zien binnen te krijgen. Dat kan via sponsorgelden, maar dan willen de sponsoren meer inbreng en dat kan betekenen dat we niet meer tegelijkertijd met de Modefabriek plaatsvinden. Sponsoren willen liever geen Fashion Week tijdens de zomervakantie'

De komende Amsterdam International Fashionweek vindt plaats van 19 januari tot 27 januari.

(Bron: Textilia #50)

Lees ook:Programma 10e Amsterdam International Fashion Week bekend
Lees ook:Modefabriek op 24 en 25 januari
Lees ook:James Veenhoff weg bij AIFW
Lees ook:Verwacht: Accessoirehype vanwege Sex and the City
Lees ook:Ontwerpersduo Elle pret-a-porter aan de slag bij V&R

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Amsterdam Fashion Week in gevaar

  1. monique lindeboom

    de AIFW heeft elk jaar moeite om de boel overeind te houden financieel. elk jaar is er gesteggel om subsidies en elk jaar dreigt de gemeente geen geld meer te geven. maar goed, ik begrijp nu dat het echt menes is. interessant zou zijn om te weten waarom de gemeente niet meer geeft. wellicht omdat men vindt dat a’dam te weinig in het geheel gepromoot wordt?

    het is ook bekend dat de modefabriek regelmatig stampij heeft gemaakt dat AIFW geld kreeg en zij niet.

    ik heb hierover al eens het eea gepubliceerd in adformatie.

    wellicht zou de AIFW nog meer moeten professionaliseren en af moeten van het studentenfeestje wat het immers nog voor een behoorlijk deel is.

    by the way; AIFW krijgt wel steeds meer sponsors, wellicht moeten die anders nog maar eens wat dieper in de buidel tasten, als ze er belang bij hebben. poen genoeg in de wereld zullen we maar zeggen!

      /   Reply  / 
  2. TIM

    eindelijk is de gemeente amsterdam wakker geworden..het niveau was zodanig dat het bijna lachwekkend was..een ordinaire tent..mensen zonder visie…cheap ..heel studentikoos..heel erg arnhem ..om te kotsen eigenlijk….en niet te vergeten eenzijdig!!!!!! tip: als je amsterdam wilt promoten als modestad, beperk je dan niet in de ontwerpers..of je vraagt of noemt alle ontwerpers (zoals de belgen dat heel slim doen) of totaal niet……..dat vriendjespolitiek gedrag moet eindelijk eens afgelopen zijn

      /   Reply  / 
  3. TIM

    en James Veenhof……wake up……amsterdam laat zich niet foppen…..

      /   Reply  / 
  4. Yildiz

    Ach…
    ‘Helemaal zonder subsidie hoeft Fashion Week het overigens niet te stellen. Van de organisatie Amsterdam Topstad ontving het evenement een subsidie om jong talent te stimuleren. Dat geld is gebruikt om de shows van het Fashion Institute Arnhem te bekostigen, evenals de nieuwe show met de naam ‘collectie Arnhem’, waarin werk wordt geshowd van diverse derdejaars studenten’.
    Bron: fashionunited.nl

      /   Reply  / 
  5. Arnhem

    Sorry, maar zonder Arnhem geen Nederlandse mode! Als er uit de rest van het land zulke goede ontwerpers zouden komen, waarom zien we die dan niet? Studentikoos zou ik het niet willen noemen, de sfeer werd mede bepaald door ‘bn-ers’, en ja, natuurlijk is het knullig, we zijn in NEDERLAND!

      /   Reply  / 
  6. Yildiz

    De naam Arnhem is mede te danken aan het Arnhem collectief zoals Keupr en van Benthm, Oscar Suleyman, Niels Klavers, G + N, omdat o.a. zij hun krachten samen bundelden, hebben ze enige wegen geopend voor de hedendaagse Arnhemse ontwerpers. Rond dezelfde tijd als de 6 van Antwerpen. En met talenten als Victor en Rolf mag Arnhem zichzelf in de handen knijpen.
    Naast Arnhem bestaan er zeker andere talentvollen zoals: Hans Ubbink, Erik Frenken – Den Haag, Annemieke Swinkels – Utrecht, Aleksandra Stojadinov – Den Haag und so weiter. Echt talent komt er ook zonder Arnhem wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>