Giftige lipgloss?

Vandaag kreeg ik van een vriendin een verontrustend berichtje uit de elsevier toegstuurd: lipgloss zou schadelijk zijn voor je gezondheid. Ja, je gelooft het bijna niet. Maar het is toch echt zo. Tenminste, dat schrijft het duitse tijdschrift Okotest.

En waar baseert het blad zich dan op?

Ze hebben 24 lipglossen getest die gewoon te koop zijn bij de drogisterij of de parfumerie om de hoek. Daaruit bleek dat maar vier lipglossen veilig werden bevonden.

Ja, vier.

In de overige twintig werd een waslijst aan giftige stoffen, parafinies (whatever that may be) en siliconen aangetroffen. Die kunnen zich zo makkelijk door je lichaam verspreiden doordat je natuurlijk met eten en drinken je lipgloss d’r bij voor lief neemt.

Dat zou wel eens onder meer huidirritaties, astma of problemen voor je lever op kunnen leveren.

Oh. Balen.

Gelukkig heeft een Nederlandse hoogleraar dermatologie de zaak al weer een beetje genuanceerd. ‘t Schijnt namelijk dat het nog nooit goed is onderzocht of de bestanddelen van make up inwendig ongemakken veroorzaken. Te duur, te moeilijk. Bla bla bla. Ik leefde alweer op bij de woorden dat de stoffen vaak echt schadelijk worden als je het in grote hoeveelheden inneemt.

Tja, zoveel dingen zijn natuurlijk slecht voor je. Roken, cola light, teveel snoepen, te weing bewegen, stress, patat, kroketten…Dan kan die lipgloss er ook nog wel bij.

Glossen mensen, is living on the edge geworden.

Lees ook:Een betaalbare lipgloss
Lees ook:HEMA start samenwerking met blogger Miss Lipgloss
Lees ook:Vergeet de lipgloss: de lipstick komt er aan!
Lees ook:Gratis gele hipster Zeeman immens populair
Lees ook:Make-up: eindeloos?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Giftige lipgloss?

  1. lieza

    is er dan bekend welke 4 merken WEL goed gekeurd zijn?>?? k kan t nergens vinden in ieder geval ….
    Groetjes.

      /   Reply  / 
  2. Danielle

    @lieza. ik zoek al dagen, maar het is niet gepubliceerd. Okotest laat alleen los dat het om ‘vier hele goede merken’gaat. Daar schieten we dus niet veel mee op…

      /   Reply  / 
  3. Lisaaaaaaaaaaaaaaa

    wat geweldig tog..

      /   Reply  / 
  4. Lisaaaaaaaaaaaaaaa

    ggeeeeeilding

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>