The lady is back

The lady is back, dat was het credo van de voorjaars- show van modeontwerpster Sheila de Vries. Dat las ik in De Telegraaf vandaag. Sheila presenteerde zaterdag haar voorjaarsshow ( nederlandse ontwerpers lopen niet, zoals buitenlandse designers, een half jaar voor- uit) in het veilinghuis Christie’s. Voor deze lente liet ze zich inspireren door Doris Day. U weet wel, die uberbrave filmactrice uit de jaren vijftig, en dat was duidelijk te zien in de collectie…

Veel zwart-wit en gezellige kleurtjes zoals hardroze, appeltjesgroen, aqua, goud, zilver en huidtinten. Klassieke zwarte mantelpakjes werden opgeleukt met een schootje en ivoorkleurige vestjes waren op de rug bewerkt met kralen.

Voor ‘s avonds waren er de gebruikelijke stijlvolle zwarte avondjurken. En er was ook goed nieuws voor de wat oudere vrouw; zwarte robes met mouwen van zwart chiffon. Kun je uitstekend je bovenarmen in verbergen, volgens Sheila. Jaha, we moeten er weer als elegante vrouwen bijlopen. Voor de gelegenheid had ze zichzelf in een knaloranje broekpak gestoken. Zelf leek ze daar niet onder te lijden.

‘De collectie is fris en vriendelijk. Ik heb de modellen dan ook gevraagd om niet zo stuurs te kijken, maar om er vrolijk bij te lachen’.

Aan de foto’s te zien op de voorkant van De Telegraaf wilde dat laatste niet zo vlotten. Maar mooi waren de jaren vijftig ontwerpen wel.

Nu alleen nog even sparen voor die ene tas die ik spotte op de foto.

Lees ook:Borsten Doutzen Kroes spelen hoofdrol in fotoshoot
Lees ook:Haute (Couture) Armani
Lees ook:Ook de mannen moeten nu aan de short
Lees ook:Het komt nog wel eens goed met Viktor en Rolf
Lees ook:De modepolitie die Miami Vice heet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “The lady is back

  1. Melissa

    Ik dacht dat de lady’ vorig jaar ook al ‘back’ was? Volgens mij zijn we alweer tijden bezig met mooie rokken, vrouwelijke vormen etc. Of zit ik ernaast?

      /   Reply  / 
  2. Danielle

    Je hebt helemaal gelijk, maar Sheila kwam er nu pas achter. Loopt gewoon een beetje achter.

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Zoals ik afgelopen zaterdag in Koppensnellers hoorde valt Sheila terug op gehakt in financieel moeilijkere tijden. Zo te zien heeft ze bij het ontwerp van de nieuwe collectie veel inspiratie bij de gehaktbal gevonden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>