De modepolitie die Miami Vice heet

Ik schrok er vanochtend ook zelf even van: de heren van de jaren tachtig serie Miami Vice Crockett en Tubbs worden de eerste, echte modepolitie genoemd in een modereportage in De Telegraaf. Die aandacht is natuurlijk te danken aan de filmremake van de serie die op 17 augustus uitkomt. Slik.

Er wordt zelfs terug geblikt op die periode met kleding van nu.

Gelukkig is het resultaat niet zo erg als ik had verwacht. Ik heb namelijk nog steeds die eighties kleding in mijn hoofd zitten en ik kan U vertellen: dat is niet prettig. Ruim zittende witte pakken, pastelkleurige shirtjes, opgerolde mouwen, hooggesloten linnen broeken, espadrilles….brrrr.

Maar volgens de Telegraaf was dit waanzinning hip in de tijd dat powerdressing nog in was. De meeste mannen droegen toen wijde bandplooibroeken en jasjes met brede schouders. Nee, dan ben je inderdaad blij met een ruimzittend wit pak. Ze waren zelfs zo hipperdehip dat ze met recht de eerste modepolitie waren. Let op, dit zijn de woorden van de Telegraaf.

Hier kan ik maar een ding op zeggen: ik ben erg blij dat die tijd voorbij is. En ik hoop van harte dat Miami Vice nooit weer de trend zet. Meer opgerolde mouwen kan ik niet aan.

Lees ook:Chinese invloeden bij Pre-Fall collectie Chanel
Lees ook:SCOOP: Judith Osborn is failliet!
Lees ook:Mode of misser: Een schoen is een schoen is een schoen…
Lees ook:De mannenmode van de Amsterdam Fashion Week
Lees ook:De comeback van de stropdas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>