Miucca Prada uitgeroepen tot Beste Modeontwerper van 2006

Dat heeft een panel van 25 modekenners in opdracht van Elsevier THEMA Vrouwenmode besloten. Elsevier wilde weer eens weten wie dit jaar als beste ontwerper werd gezien. Dat was, verrassing, Miucca Prada. Best saai, want ze won vorig jaar ook al. De Italiaanse modeguru werd, gaaaaap, geroemd om haar invloed en originaliteit.

Tegen de tijd dat ik het juryrapport had doorgelezen was ik al half in slaap gevallen. Daarbij heb ik ook gemengde gevoelens over Miucca Prada. Zo heeft zij ervoor gezorgd dat wij niet meer in ons oude sportkloffie naar de sportschool kunnen. Dat moet tegenwoordig in, op Prada geinspireerde, sophisticated sportswear. Best leuk, maar af en toe verlang ik stiekem naar mijn uitgelubberde joggingbroek. Ook is Miucca verantwoordelijk voor de overvloed aan zwarte technische materialen in de mode. Ongetwijfeld heel origineel en vooruitstrevend, maar ik werd er depressief van.

Gelukkig heeft Miucca weer de vrolijke kant van het leven ontdekt en bestaat de nieuwe collectie voornamelijk uit roomwitte jurkjes. Kijk, daar wordt een meisje blij van. Wie weet verdwijnen hierdoor mijn gemengde gevoelens, maar ik blijf nog even sceptisch: je weet het maar nooit met die Italianen.

bron: www.elsevier.nl/persoonlijk/mode_wonen

Lees ook:Prada gaat minimaal
Lees ook:Dit is volgens deskundigen de top-10 van 2008
Lees ook:Mode of misser: Hoe combineer je het houthakkershemd?
Lees ook:Fashion flashback: Prada al jaren aan de top
Lees ook:Kirsten Dunst voor MiuMiu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>