Fashion flashback: Prada al jaren aan de top

Modetrends hebben een gemiddelde levensduur van maximaal drie jaar. Welke ontwerper was in 2006 too hot to handle?

‘De Italiaanse ontwerpster Miuccia Prada staat eenzaam aan de top van de internationale modewereld.’ Dat schreef Elsevier toen het tijdschrift bekend maakte dat Prada was uitgeroepen tot de beste internationale modeontwerpster van 2006. ‘Haar invloed is enorm, denk bijvoorbeeld aan haar sophisticated sportswear. Maar ook de overvloed aan zwarte technische materialen dankten we aan haar. Haar nieuwe zomercollectie vol met roomwitte jurkjes zal opnieuw trendsettend zijn en tot veel navolging leiden,’  aldus het tijdschrift.

Sinds 2004 maakt een panel van 25 modedeskundigen ieder jaar op verzoek van Elsevier een top tien van de beste modeontwerpers. Prada staat al sinds de eerste editie van de hitlijst op de eerste plaats. Het wordt dus spannend of de Italiaanse modeontwerpster ook in 2009 haar toppositie zal behouden.

Op de foto: Beeld uit de Pradacollectie van 2009

Lees ook:Miucca Prada uitgeroepen tot Beste Modeontwerper van 2006
Lees ook:Prada maakt fantasie-rijk lookbook
Lees ook:Kim Feenstra met editorial in Italiaanse Vogue
Lees ook:Rem Koolhaas ontwerpt Prada Museum in Milaan
Lees ook:Dit is volgens deskundigen de top-10 van 2008

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fashion flashback: Prada al jaren aan de top

  1. Jasper

    Misschien leuk om te vermelden dat het model een Nederlandse Trots is!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>