Fashion flashback: Hoe lang is de short al hip?

De short is helemaal hip, schreef Fashion.blog.nl in 2006. En modieus is de korte broek nog steeds, zo bewijzen de collecties voor deze zomer. Hoe begon die trend ook alweer?

Het lijkt wel alsof de korte broek steeds korter wordt. In 2006 kregen de korte broekjes (tot net boven de knie) en capri’s (tot net onder de knie) al het predikaat short. De vaak nauw vallende broeken waren – mits gecombineerd met mooie hakken – een ideaal alternatief voor jurken en rokken.

De short zoals die nu in de mode is – dat wil zeggen het ultrakorte broekje, dat soms (zoals bij Kate Moss) nauwelijks de dijen bedekt – was in 2006 nog een zeldzaam fenomeen. Wel schreef Victoria Beckham in haar stijlgids That extra half inch lovend over wijdvallende, korte shorts. Zelf combineerde ze een wit exemplaar met een shirt met driekwart mouwen en bretels. Ook zij gaf het advies: draag bij shorts schoenen met een kleine hak of eventueel delicate ballerina’s, maar never nooit sportschoenen. En dat advies kunnen we anno 2009 gerust ook nog ter harte nemen.

Lees ook:De short is helemaal hip
Lees ook:Fashion Talk: Goedkoop in de mode
Lees ook:Modevisie: De essentiële jeans volgens Victoria Beckham
Lees ook:H&M: ‘shorts vormen deze zomer een grote trend’
Lees ook:Stylist van Gossip Girl schrijft stijlgids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>