Percy Irausquin is back!

Nog niet zo lang geleden zag Percy zijn jongensdroom in duigen vallen toen zakenpartner Steve ten Pas hem op straat zette. ‘Ik sloot me op in huis, keek alleen maar tv, liet mijn baard staan… niets interesseerde me meer. Je moet bedenken dat ik mijn ziel en zaligheid in mijn werk stopte. Ontwerpen was mijn alles', aldus een gekwetste Percy in de Telegraaf. Maar vorige week maandag tijdens zijn coutureshow liet Percy zien hij er weer vol tegen aan kan. En hoe, met een adembenemende mooie couture collectie genaamd Atelier PRC bracht hij het hoofd van menig vrouw op hol. Ik mocht hem een week later aan aantal vragen stellen…Hoe is je couture show ontvangen?

Heel erg goed. Ik moest ook echt alles uit de kast halen na alle negatieve gebeurtenissen. En ik ben blij dat het gelukt is. Of ik na de show nog iets van Steve te Pas heb gehoord? Ja zeker, hij heeft beslag laten leggen op mijn huis en bankrekening. Dat was blijkbaar zijn reactie op mijn show.

Wat verwacht je van de samenwerking met Zantman modegroep?

Ik verwacht een hele leuke toekomst. Ik ga samenwerken met professionals en hun knowhow is zeer positief voor mij.

Hoe gaat je pret-a-porter collectie eruitzien? Zantman is namelijk wel een echt confectie bedrijf, dus moeten de zwierige zijden jurkjes plaats maken voor andere pasvormen en stevige materialen?

Nee hoor, de pret-a-porter collectie blijft precies hetzelfde. Zantman wil juist vrouwelijke percy-jurkjes van zijde en jersey. Het vrouwenbeeld dat ik schets spreekt ze namelijk heel erg aan. Natuurlijk moet ik wel een tikkeltje commerciëler gaan werken. Het moet tenslotte wel verkopen. Daarom wordt het een totaallook met tal van losse items.

Waar komt je pret-a-porter collectie te hangen? En ben je niet bang dat je hierdoor je glamour-imago verliest?

We beginnen met 100 hand-picked verkooppunten in de Benelux in het midden-hoog segment. Zo kom ik o.a. bij Velvet in Amsterdam te hangen en de Bijenkorf. Of hij niet bang is om zijn exclusiviteit te verliezen nu hij straks ook bij de drie doldwaze dagen in de Bijenkorf hangt? Nee hoor, zolang mijn jurken maar niet met 90% korting de deur uit gaan. En ik heb natuurlijk ook nog mijn couture collectie met prachtige cocktailjurken. Dit stukje glamour en exclusiviteit blijf ik houden. Zantman en ik hebben goede afspraken en plannen gemaakt dus ik heb er alle vertrouwen in.

Word je de nieuwe Mart Visser nu je bij Zantman zit?

Nee, er komt geen nieuwe Mart Visser. Er komt straks een nieuwe Percy Irausquin.

Het lijkt wel 12 ambachten, 13 ongelukken. Je bent zelfs al twee keer over een winkel verloren. Wat gaat er toch iedere keer mis met Percy?

Toen ik net begon was ik erg naïef. Ik had teveel enthousiaste en te weinig ervaring. Ik was net een ongeleid projectiel. Maar ik heb er veel van geleerd en daar ben ik dankbaar voor. Ik ben zelf weer naar boven gezwommen en kan er nu weer helemaal tegen aan. Of jullie ooit nog zullen horen wat er tussen mij en Steve te Pas is voorgevallen? Misschien wel. Ik zit nu nog even een in juridische sleur, dus ik kan er niets over vertellen. Maar het heeft alleen maar met geld te maken, schrijf dat maar op!

 

**Percy Irausquin is op 14 augustus 2008 door een waarschijnlijk noodlottig ongeval in de douche overleden. Hij werd gevonden door zijn ex-vriend. Je leest er meer over op het beauty.blog van mijn collega Monique Lindeboom

Zie ook:
-
Modeontwerper Percy Irausquin op bizarre wijze overleden

 

Lees ook:Het gaat weer goed met Percy
Lees ook:Dit is de nieuwe Percy Irausquin
Lees ook:Een jaar na de dood van Percy Irausquin
Lees ook:Dit is de confectielijn van Percy Irausquin
Lees ook:Percy Irausquin showt opnieuw sprookjesjurken

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Percy Irausquin is back!

  1. Anne

    Talent verloochend zich nooit. Dus Percy, ga vooral door met het maken van prachtige kleding!!

      /   Reply  / 
  2. Ramiro

    Ik kan het niet verbergen en schreeuw het uit; Percy Forever! Good luck dushie en laat je niet kisten! Talent zit in je kop en je handen en je komt er wel (je bent er al!) zolang je in jezelf blijft geloven. En trouwens, dat baardje stond je best sexy hoor! Success met de verkoop en hopelijk tot gauw!

      /   Reply  / 
  3. Nel van Liempt

    Hallo,

    Heeft Percy al een nieuwe locatie?
    Zo ja, waar.

    Groetjes,

    Nel van Liempt

      /   Reply  / 
  4. Robert Goddyn

    Hallo Percy wanneer is de volgende show in 2008 kun je ons daar over mailen ??

      /   Reply  / 
  5. c.o

    rip

      /   Reply  / 
  6. Emma

    Hij is dood. =(

      /   Reply  / 
  7. Dewi

    May god bless his soul.

      /   Reply  / 
  8. peter

    Ongelofelijk………………

      /   Reply  / 
  9. Megan

    R.I.P Percy, je was een vernieuwing voor ons allemaal…

      /   Reply  / 
  10. Mara

    R.I.P. Prachtige Percy met je mooie collectie. Het is echt een groot verlies voor de mode wereld, ben kapot van zijn dood :(

      /   Reply  / 
  11. Meranda

    Ik vind het zo erg :(

      /   Reply  / 
  12. mik

    kippevel.. echt vreselijk

      /   Reply  / 
  13. Benthe

    RIP. Heel veel sterkte voor de dierbaren van Percy!

      /   Reply  / 
  14. ammie

    waar om jij

      /   Reply  / 
  15. jeannette

    Wat een verlies.
    Sterkte voor alle nabestaanden.

      /   Reply  / 
  16. Laura

    Rest In Peace dear Percy.

      /   Reply  / 
  17. Florence

    ‘s Nederlands meest getalenteerde en (naar mijn mening) beste ontwerper is niet meer. Wat een verlies.. Sterkte

      /   Reply  / 
  18. renee

    RIP!! OMG.. ITS SOO TERRIBLE :s

      /   Reply  / 
  19. Fleurtje

    Mijn god ik schrok me helemaal dood toen ik het hoorde van Percy ( die ik al héél lang bewonder! ) En ik moet eerlijk toegeven dat ik toch wel even een traantje moest wegpinken, hij was zo verschrikkelijk getalenteerd! En dat moeten we nu helaas missen.. Niemand kan zo’n groot talent vervangen! Rust in vrede Percy!

      /   Reply  / 
  20. thomas de peinder

    We hadden zelf klanten die heel emotioneel werden na het zien van de collectie in onze jurkenwinkel in Breda, omdat ze hem en zijn jurkjes goed kennen.
    Zijn najaarscollectie slaat ook weer goed aan bij ons.Geweldig merk wat voor Breda e.o. alleen bij AnneDress op de fans wacht!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>