Trends met een geurtje

Kinderen worden niet alleen als een mini-me uitgedost in de duurste fashion items. Er zijn ook – al even pittig geprijsde – kinderparfums, merkt Fashion.blog.nl’s columniste Sacha de Rooij. Maar kan zo’n synthetisch geurtje wel op tegen the real thing?

‘Terwijl ik de kaart van Parijs bestudeer in de lobby van het hotel, wandelt er een grote parfumwalm langs me heen. Ook al gebeurt dit vaker – Parijzenaren wapenen zich tegen de metrostank met overtreffend geweld – toch voel ik dat er nu iets niet klopt. Het geurspoor volgend, zie ik een volwassen man met een meisje van een jaar of vijf de lift in glippen. Voor je rare dingen gaat denken: het tweetal zag eruit als een sympathieke vader met vrolijke dochter van een jaar of vier. Maar waar was die walmverspreidende moeder nou?! Nergens te bekennen. Zou dat kind dan…?

Jazeker. In Frankrijk lusten ze er wel pap van: luxe drogist Sephora aan de Champs-Elysées heeft een meterslange wand vol met kinderparfum. Jong geleerd oud gedaan, zullen ze – met eurotekens in de ogen – gedacht hebben. Tijd voor een grondige inspectie. Dat is geen straf voor iemand met een geurentic zoals ik.

En jawel, Baby Touch van Burberry, een frisse geur met mint en rabarber, deed deze jonge moeder direct smelten. Zelfs Petit et Maman van Bulgari, dat ruikt naar billendoekjes, vond ik lekker. Maar wacht eens even: had ik niet gewoon heimwee naar dochterlief, die een week-end bij opa en oma logeerde? Na dit heldere moment vond ik Givenchy’s Tartine et Chocolat – dat inderdaad ruikt naar een broodje Nutella – ineens maar weeïge troep. En dan heb ik het nog niet eens over Pink Sugar, dat zo zoet is als een suikerspin. Flowerbomb van Victor & Rolf is er niets bij.

Grote vriendin Hello Kitty was ook van de partij. En niet voor een kinderachtig prijsje – wie-o-wie geeft er véértig euro uit aan kinderluchtje?! Niet verwonderlijk dat deze trend in Nederland niet aanslaat. En nu Oilily ook nog failliet is, zie ik de winkelrekken hier helemaal niet snel gevuld raken met geurwater voor de kleintjes. Even surfen… Webwinkel Mooienmachtig.nl blijkt in het geurengat te zijn gesprongen met een fantastisch kinderparfumpakket. Leuk voor een kinderfeestje. Hoewel wat voorbarig – mijn dochter moet nog één worden – heb ik een pakket besteld. In gedachten laat ik mijn dochter en haar vriendinnetjes geblinddoekt ruiken aan aardbeien, zeep en rozen. Dan mogen de doeken af en gaat de schatkist open. Olie, glitters, flesjes en kadodoosjes – het kan niet op.

Vijf jaar wachten is wel erg lang. Nu hoorde ik dat er workshops bestaan voor jonge moeders die de geur van hun eigen baby willen nabootsen. Een vleugje liga, een druppeltje Zwitsal, een spettertje leverpastei. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, zeggen ze. Ach, ze zeggen wel meer. Laat ik mijn babydochter nog maar eens uitgebreid besnuffelen. Zij ruikt immers het lekkerst van álle kinderen van de héle wereld. Daar kan geen parfum tegenop.’

Sacha de Rooij

Op de foto: Burberry’s kinderparfum Baby Touch

Lees ook:Elke maand een nieuw parfum met Ab’eau!
Lees ook:Zomers ruiken met zomergeuren
Lees ook:Doutzen Kroes siert cover van Glamour’s september editie
Lees ook:Karl Lagerfeld maakt parfum met geur van boeken
Lees ook:Pink for Her

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Trends met een geurtje

  1. Monique

    Nog even en er komt ook nog kinder make-up. Zien ze er allemaal uit als van die treurige kindertjes die meedoen aan die Amerikaanse beautywedstrijden. (omdat moeder ooit haar kans heeft gemist!) Arghhh!

      /   Reply  / 
  2. Marcia Korenhof

    Beste Sacha,

    Dank voor je leuke enthousiaste reactie op ons kinderparfumpakket!

    Vriendelijke groeten,

    Marcia Korenhof
    Mooi & Machtig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>