Milan Fashion Week: backstage bij Vivienne Westwood

WESTWOOD_MCFF10_946De menswear modeshow van Vivienne Westwood stond dit seizoen in het teken van daklozen. Met het thema homeless chic in ons achterhoofd bekeken we de mannelijke modellen, gekleed als zwervers.

Op de catwalk lagen oude kartonnen dozen, de modellen droegen slaapmatjes, slaapzakken en plastic tassen. Eén model kwam zelfs voorbij met een winkelwagentje.

Westwood’s kleding varieerde van schotse rokken en gebreide winterse vesten tot geruite colbertjasjes en enorme bontjassen.

Net als bij de vrouwenshows was er weer aandacht voor het klimaat. Vivienne Westwood raadde mensen zelfs aan minder kleding te kopen. ‘Koop alleen iets als je het echt nodig hebt en echt mooi vindt. Draag het vervolgens zo vaak mogelijk’, aldus de Britse ontwerpster.

Het einde van de show kreeg een bijzondere wending toen Vivienne Westwood op een brancard de zaal in werd gereden. Ze kreeg een luid applaus van het publiek (inclusief Chris Brown op de eerste rij).

Koen Lavrijssen woonde de show van Vivienne Westwood bij en mocht zelfs backstage. Hij maakt enkele leuke sfeerimpressies. Zie hieronder.

Vivienne Westwood2

Vivienne Westwood3

Vivienne Westwood4

Vivienne Westwood

Foto’s: Koen Lavrijssen

Lees ook:Vivienne Westwood geeft voorproefje samenwerking Lee
Lees ook:Vivienne Westwood straalt in eigen wintercampagne
Lees ook:Vivienne Westwood (71) in hotpants op catwalk
Lees ook:Vivienne Westwood strijdt tegen klimaatverandering
Lees ook:Modebeeld jaren 80 beheerst trend zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>