De najaarstrend van 2010: vrouwelijke vormen

vrouwelijkevormenthumbGoed nieuws voor de dames die geen maatje nul hebben: vrouwelijke vormen staan dit najaar centraal. Trendsetter Miuccia Prada was de eerste ontwerpster die afgelopen Milaan Fashion Week vrouwelijkheid centraal stelde in haar collectie. Maar ook de Louis Vuitton collectie van Marc Jacobs bleek een ode aan de vrouw te zijn.

De modehuizen toonden wespentailles, geaccentueerde borsten en wijd uitlopende rokken en jurken. Stuk voor stuk op en top vrouwelijk én vrouw-vriendelijk, want zelfs met een grote borstpartij of een stevige derrière zie je er in de herfstcollectie van deze merken perfect uit.

Niet voor niets werd onze eigen Doutzen Kroes voor de show van Prada geboekt. Normaal gesproken vinden modelabels haar te stevig om in shows te lopen, maar voor de vrouwelijke collectie van Prada was ze uitermate geschikt.

Het nieuwe silhouet blijkt vooral geïnspireerd door de jaren vijftig en zestig en staat behalve voor vrouwelijkheid tevens voor eenvoud. De outfits worden afgestijld met Birgitte Bardot-achtige paardenstaarten, sobere accessoires en, jawel, ballerina’s en flatjes.

Wat zal het najaar een verademing worden. Geen buik inhouden, geen zere voeten, geen gezeur over een onsje meer of minder. Curvy ladies kunnen hun lol op, want vrouwelijke vormen zijn de nieuwe trend in modeland.

Klik hier voor de beelden.

Bron: Grazia

Lees ook:Trend report: de jaren vijftig
Lees ook:Prada lanceert sexy najaarsvideo
Lees ook:Rihanna in korte film van ELLE.com
Lees ook:Najaarstrend FW2011: Sixties Style
Lees ook:ELLE brengt ode aan de vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>