Merk in de spotlight: Margrit Brandt

Designerlabel Margit Brandt uit Denemarken staat bekend om haar eigenzinnige stijl en vintage feel. Voor ss09 combineert Margit Brandt romantiek met een vleugje rock. Top! Een heel klein beetje a la Balmain, één van mijn favo ontwerpers voor aankomend seizoen. Net als vorig seizoen presenteert Margit Brandt twee collecties: mainline en limited edition.

Margit Brandt mainline: minimal effort, maximum style

Fijne details en karakteristieke designs van Margit Brandt’s originele schetsen vormen de basis van de Spring 2009 hoofdcollectie. Minimal effort, maximum style: Margit Brandt staat gegarandeerd voor een ongedwongen fashion-forward uitstraling voor de moderne vrouw van brunch tot diner tot cocktails. Gebaseerd op de Margit Brandt 70′s military look, is het silhouette van het seizoen zacht met grafische lijnen. Denk aan geplooide jurken, afgewisseld met prints, in zijde en jersey. Fitted en volumineuze rokken zijn bewerkt met ruches, grove plooien en stoere drukknopen. Outwear favorieten zijn de strak getailleerde jassen, korte stoere coats en nonchalante regenjassen. Het kleurenpalet bestaat uit off white, lichtgrijs, mintgroen, smoked green en soft shadow blue in combinatie met contrastkleuren apple green, sea blue, purple blue, coral red, magenta en fiery red.

 Margit Brandt limited edition: Indochine with a rock soul

De exclusieve lijn van Margit Brandt presenteert übervrouwelijke, speelse ontwerpen. Inspiratie komt voort uit de met een Oscar bekroonde film ‘Indochine’ waarin actrice Catherine Deneuve de rol van Eliane Devries speelt, een rubberplantage eigenaar in het Franse Indochina. Kasjmier zijde, jersey, luxe leer en katoen zijn verwerkt in romantische designs met een rock attitude. Showstoppers van het seizoen zijn onder andere de high waisted rok bewerkt met bronzen knopen en oversized grofgehaakte V-hals sweater. De Oosterse filmsetting zien we duidelijk terug in het kleurgebruik met veel aardetinten, grijs en turquoise.

Lees ook:Wolford Limited Edition I Tights
Lees ook:RVCA lanceert sustainable summer collectie
Lees ook:Modemagazine Grazia lanceert webshop
Lees ook:Levi’s viert wereldwijd ’501 Day’
Lees ook:The Boyscouts presents: Harvest Moon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>