Turn on the lights: de start van het feestseizoen

image005Wanneer begint het feestseizoen écht in Nederland? Op het moment dat het meest luxe warenhuis van Nederland het startsein geeft met het spectaculaire evenement: Turn on the Lights. Een traditie die zeven jaar geleden klein begon in Amsterdam, ieder jaar meer publiek trekt en dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd in maar liefst vijf winkelsteden.

Vijf internationale theateracts zullen donderdag 20 november voor de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Maastricht een optreden verzorgen met als apotheose het ontsteken van het recordaantal van 600.000 lichtjes aan de gevels. Turn on the Lights in Amsterdam is voor het gehele Nederlandse publiek via livestream te volgen op deBijenkorf.nl.

Een nationale traditie met internationale uitstraling

De Bijenkorf meet zich met deze traditie aan luxe warenhuizen in steden als New York en London die op grootse wijze het feestseizoen inluiden. Het is een geschenk aan de stad en haar inwoners. In Amsterdam zal burgemeester Eberhard van der Laan de opening van Turn on the Lights verrichten en daarmee het feestseizoen inluiden – gelijktijdig met zijn collega’s in de andere steden.

La Fura Dels BausIn alle vijf steden start Turn on the Lights klokslag 19.00 uur. In iedere stad met een andere show, maar met het zelfde slotstuk: het ontsteken van de feestverlichting.

Dit jaar zal op de Dam het Spaanse gezelschap La Fura Dels Baus optreden. Onderdeel van hun show is de indrukwekkende ‘human net’ act in de lucht, waaraan 50 leerlingen meedoen van de opleiding Circus Arts (Hogeschool Codarts Rotterdam). Wegen worden voor het evenement afgesloten, verkeer en openbaar vervoer worden omgeleid. Vorig jaar bezochten bijna 20.000 mensen het spektakel op de Dam.

In de vier andere steden zullen ook internationale gezelschappen optreden:

· Den Haag: Fiers a Cheval van Compagnie des Quidams (Frankrijk)

· Rotterdam: Herbert’s dream van Compagnie des Quidams (Frankrijk)

· Eindhoven: Diva’s van Transe Express (Frankrijk)

· Maastricht: The Gentle Giant van Dundu (Duitsland)

Lees ook:Bijenkorf viert start feestseizoen met Turn on the lights
Lees ook:Jo Malone London lanceert Basil & Neroli collectie
Lees ook:Kate Moss voor TOPSHOP collectie exclusief bij de Bijenkorf
Lees ook:Bijenkorf viert Turn on the Lights 2013
Lees ook:Jetteke van Lexmond ‘opent’ virtuele paskamer in de Bijenkorf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>