MOAM collective 2016 keert terug voor derde editie

unnamed

MOAM is terug voor een derde editie, MOAM 3.0. Na twee succesvolle edities in EYE en Rijksmuseum start MOAM collective 2016 met een nieuwe groep van vijf jonge designers. Deze getalenteerde designers zijn afgestudeerd aan verschillende academies en werken nu tezamen aan één collectie. Eind 2016 wordt de collectie in Nederland geshowd. Het collectief wordt gecoacht door dé grote namen uit de Nederlandse creatieve industrie.

Het collectief
Voor deze derde editie heeft het team van Stichting MOAM bij het selecteren van de vijf jonge designers gekeken naar creativiteit en vernieuwing. Het collectief bestaat dit jaar uit Christiaan de Vries (AMFI), Elysanne Schuurman (HKU), Olivier Jehee (KABK), Maartje Janse (ArtEZ) en Nikki Duijst (KABK). De designers zijn gekozen op elkaar aansluitende specialismen, daar deze vijf talenten tezamen één collectie maken. Dit jaar staan craftmanship, duurzaamheid, innovatie en samenwerken centraal.

De coaches
Wekelijks wordt het team bijgestaan door drie mode-pioniers; Frans Ankoné, Mariette Hoitink en Peter Leferink. Daarnaast zal het collectief gecoacht worden door iconische namen als Claes Iversen, Dieter de Cock, Fiona Hering, Iris Ruisch, Jan Jansen, Jan Taminiau, Maison the Faux, Mart Visser, Pauline van Dongen, Ronald van der Kemp en Saskia Stoeckler. Deze coaches, met elk een enorme expertise, (inter)nationale ervaring en vakkennis, zorgen voor kennisoverdracht aan de nieuwe generatie en een masterclass fashion van de top van de Nederlandse creatieve industrie.

Het traject
Zes maanden lang zal het collectief innig samenwerken aan een collectie bestaande uit minimaal 24 looks voor man en vrouw. Van conceptontwikkeling tot collectiepresentatie; het gehele traject wordt afgelegd door het team met volledige creatieve vrijheid. Daarbij worden ze gesteund en geadviseerd door de verschillende coaches, kennisoverdracht en talentontwinkeling staan centraal. De designers werken het concept uit tot een volwaardige collectie, waarbij ze in het vervaardigen van de items ondersteund worden door de leerlingen van Meester Opleiding Coupeur.
Voor het eerst in haar bestaan laat MOAM een cameraploeg binnen in het atelier, het gehele traject zal exclusief gefilmd worden voor een documentaire door Nielson&Claus. Deze beelden worden getoond op Vogue.nl

Lees ook:NPO-documentaire over MOAM collective 2016
Lees ook:MOAM voor HEMA collectie weer verkrijgbaar
Lees ook:Moam collectie met rookworst T-shirt 29 september in de winkel
Lees ook:MOAM voor HEMA 2015
Lees ook:MOAM voor HEMA is terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>