H&M Conscious Exclusive 2016 – Historische kunst inspireert mode voor de toekomst

H&M Conscious Exclusive 2016

Voor de nieuwe H&M Conscious Exclusive-collectie heeft H&M nauw samengewerkt met Musée des Arts Décoratifs, dat gevestigd is in het Louvre in Parijs. De nieuwe collectie is geïnspireerd op de kostuumcollectie van het museum en zal tegelijkertijd met de opening van de tentoonstelling Fashion forward – Three centuries of fashion op 7 april worden gelanceerd. De Parijse Julia Restoin Roitfeld, artdirector, stijlexpert en voorvechter van duurzaamheid, wordt het gezicht van de campagne.

“Ik vind het een eer om de ambassadrice van zo’n uniek project te mogen zijn. Het idee om een collectie te ontwerpen die geïnspireerd is op de geschiedenis van kunst en mode vind ik briljant, vooral omdat de collectie gemaakt is van innovatieve, duurzame materialen die de toekomst van mode zijn”, zegt Julia Restoin Roitfeld. Julia staat bekend om haar karakteristieke, persoonlijke gevoel voor stijl en is de personificatie van een nonchalante, duurzame en moderne look.

Het designteam van H&M heeft zich voor deze collectie laten inspireren door het werk van kunstenaars zoals Gustave Moreau en de uitgebreide kostuumcollectie van het Musée des Arts Décoratifs met mode door de eeuwen heen. Het resultaat is een glamoureuze lijn van moderne rodeloper-items met invloeden uit de kunst- en modegeschiedenis.

“Met deze collectie hebben we het idee van duurzaamheid naar een nieuw niveau gebracht. Door te werken met nieuwe, innovatieve materialen zoals kralen en strassteentjes van gerecycled glas en Denimite, een materiaal van gerecycled versleten denim, hebben we hedendaagse ontwerpen met een verfijnde charme gecreëerd”, zegt Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M.

H&M zal de exclusieve sponsor zijn van de tentoonstelling, waarin geselecteerde stijlen uit de archieven van H&M zijn opgenomen, waaronder een ontwerp uit de eerste designersamenwerking van H&M met Karl Lagerfeld in 2004 en een outfit uit de nieuwe Conscious Exclusive-collectie.

De complete collectie, die bestaat uit dameskleding en -accessoires, is vanaf 7 april in 180 winkels wereldwijd en online verkrijgbaar.

Voor de eerste beelden klik hier, meer weten over H&M Conscious? Kijk op hm.com

Lees ook:Dochter Carine Roitfeld zwanger in lingerie op cover i-D magazine
Lees ook:Julia Restoin-Roitfeld is zwanger
Lees ook:H&M Conscious Denim collectie verkrijgbaar
Lees ook:H&M komt met nieuwe collectie van gerecycled materiaal
Lees ook:Modeshow Tom Ford (SS2011) eindelijk te bekijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>