Documentaire Bill Cunningham, New York te zien in Den Bosch

In Den Bosch gaat op 29 mei een bijzondere ‘modefilm’ in première. De documentaire Bill Cunningham, New York zal dan namelijk voor het eerst in Nederland getoond worden als afsluiting van Bosch Art Film.

De documentaire vertelt het verhaal van de allereerste straatmodefotograaf ter wereld, Bill Cunningham. De New York Times-fotograaf (inmiddels is hij in de tachtig), die veertig jaar lang op zijn fiets door New York reed. Met zijn camera legde hij overdag en ‘s avonds de modetrends en het sociale leven op straat vast voor zijn column. Hij is stijlicoon en trendwatcher. Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue zegt hierover “We all get dressed for Bill”.

Zondag 29 mei zal ook modejournaliste Aynouk Tan in Den Bosch aanwezig zijn om aan de hand van de film over Cunningham, trends en haar visie op mode te vertellen.

Lees ook:Bill Cunningham New York op het witte doek
Lees ook:Anna Wintour opnieuw in documentaire
Lees ook:The September Issue is nu al dé modefilm van het jaar
Lees ook:Anna Wintours septembereditie komt ook naar Nederland
Lees ook:De duivel draagt Prada op het witte doek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>