Karl Lagerfeld toont Byzantijns-geïnspireerde Chanel collectie

Voor de grote modehuizen staan de afgelopen weken weer in het teken van de pre-fall collecties. Zo ook voor modehuis Chanel en haar hoofdontwerper Karl Lagerfeld. Terwijl de fashion crowd zich in Londen druk maakte over de British Fashion Awards presenteerde de Duitse designer op dinsdag 7 december zijn nieuwste collectie. Deze bleek geïnspireerd op het Byzantijnse rijk en dan met name de keizerin van dat rijk, Theodora.

In tegenstelling tot het enorme Grand Palais, waar Chanel modeshows normaal worden gehouden, vond de show dit keer plaats in een kleine ruimte boven de Chanel winkel in Parijs. Karl Lagerfeld gaf zijn pre-fall collectie het thema Parijs-Byzantijn, vanwege de vele Byzantijns-geinspireerde sieraden die Coco Chanel bezat.

Naast talloze creaties van onder tot boven bezet met goud, kwamen ook enkele items met mozaiekprint en diverse gebreide designs voorbij op de catwalk. Ieder detail was tot in de puntjes uitgewerkt en zelfs alle knopen waren prachtig versierd. De modellen, onder wie het Nederlandse model Mirte Maas, droegen allen een gouden haar/tulband.

Hieronder enkele hoogtepunten uit de show. Klik dubbel op de foto’s om deze groter te bekijken.

Lees ook:Chinese invloeden bij Pre-Fall collectie Chanel
Lees ook:Karl Lagerfeld in de aanloop naar Chanel Pre-Fall 2010
Lees ook:Chanel importeert Zweedse ijsberg voor modeshow – FW2010/2011
Lees ook:Karl Lagerfeld fotografeert nu al nieuwe Chanel campagne
Lees ook:Alice Dellal is nieuwe gezicht Boy Chanel handtassencollectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>