Zeeuws Museum opent expositie over Monique van Heist

mode metmoniqueVanavond (9 april) wordt om 19.30u in het Zeeuws Museum in Middelburg een expositie geopend over ontwerper Monique van Heist. Het is de eerste solo-tentoontstelling voor Monique van Heist waarim ze haar ontwerpen spiegelt aan de historische collectie van het Zeeuws Museum.

De rode draad van de tentoonstelling is hellofashion, de seizoensoverschrijdende collectie van moniquevanheist kledingstukken, accessoires en ‘lifestyle’-artikelen zoals recepten en meubilair. Het project vertoont grote overeenkomst met de zeer diverse collectie van het Zeeuws Museum waarin identiteit en iconen ook een grote rol spelen.

De tentoonstelling laat de denkwijze van Monique van Heist zien: eindproduct, presentatie en ontstaansproces. Bovendien zijn er naast kledingstukken en objecten ook een fotoserie en een 3-d installatie te zien.

Over Monique van Heist
Monique van Heist (1972) begon haar label ‘moniquevanheist’ in 2004 na de master opleiding Fashion Institute Arnhem. Met dit label onderzoekt zij, met een prettige dosis humor, het grensgebied van ons kleedgedrag. Inspiratie haalt van Heist uit observaties van het banale: in de rij bij de supermarkt, op straat en op tv, mensen die zich aan de minder geslaagde kant van de maatschappij begeven of zij die zich op een bepaalde manier kleden om aan een specifieke functie of sociale status te beantwoorden. Monique van Heist vertaalt haar mode-sociologische bevindingen naar een doorlopende collectie die zich concentreert op de draagbare, klassieke uniseks garderobe. In 2008 won ze de prestigieuze Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards.

De tentoonstelling is voor het publiek toegankelijk van 10 april t/m 24 oktober 2010.

Het Zeeuws Museum is geopend van dindsdag tot zondag, van 11.00 – 17.00u.

mode metmonique2

Lees ook:EVA BARTELS IN WINTER CAMPAGNE MONIQUEVANHEIST
Lees ook:Monique Collignon morgenavond in NTR programma Landinwaarts
Lees ook:Fashion talk: Weg met die kleding!
Lees ook:Edwin Oudshoorn niet bij AIFW, wel in station en museum
Lees ook:Modetentoonstelling in het Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>