John Galliano stuurt nomaden de catwalk op – FW2010/2011

gallianoModellen in enorme jassen met accenten van bont, grote hoeden en vreemde kapsels representeerden avontuurlijke nomaden in de modeshow van John Galliano. Net als Jean Paul Gaultier gebruikte Galliano culturele invloeden als uitgangspunt van zijn collectie, die hij op 7 maart presenteerde tijdens de Parijs Fashion Week.

Zijn nomaden bleken namelijk op zoek naar nieuw land en gingen tijdens hun zoektocht meerdere malen de grens over. Dat resulteerde in een collectie met veel jassen, wijde broeken, gestreepte leggings, kleurrijke schoenen, broeken met bloemenprints, strakke, opvallende kettingen en tailleriemen.

Tegen het einde van de show kwam er ook wat luchtigere kleding voorbij, zoals transparante tops en avondjurken vol glinsterende versieringen. Galliano toonde veel grijstinten, maar ook wat geel, goud en roze.

Zoals altijd bij de shows van John Galliano was er eigenlijk veel te veel te zien. De kleinste details waren tot in de puntjes uitgewerkt en niet alleen de kleding, maar ook de accessoires, het haar en de make-up verdienden alle aandacht.

Hieronder kun je de volledige modeshow van John Galliano bekijken.

Foto: Peter Stigter

Lees ook:De beste collecties van de Parijse modeweek: John Galliano
Lees ook:Ontwerper John Galliano ontslagen bij Dior
Lees ook:Mannenmode: wat dragen we volgend jaar?
Lees ook:Een zonnebril van John Galliano
Lees ook:Kylie Minogue woont modeshow Emilio Pucci bij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>