Gezien: Coco Avant Chanel

3D Coco Avant Chanel Digipack zonder insertWie Coco Avant Chanel besluit te kijken om mode van vroeger te kunnen bewonderen, komt een beetje bedrogen uit. Hoewel de mode als rode draad door de film loopt, gaat deze vooral over het leven van mode-ontwerpster Coco voordat ze bekend werd. De film heet niet voor niets Coco Avant Chanel.

De film toont een jonge Coco die haar weg zoekt in het leven. We ontmoeten de mannen uit haar leven en merken al snel dat Coco anders is dan andere vrouwen. Waar de meeste vrouwen zich urenlang optutten en in de meest opvallende jurken en hoeden door het leven gaan, is Coco het tegenovergestelde. Ze heeft een sobere kledingstijl en draagt het liefst mannenkleding, maar dan wel op haar eigen manier.

Op een gegeven moment besluit Coco hoeden te ontwerpen. Deze worden al snel een hit vanwege hun eenvoudige, sobere stijl. Later besluit Coco een eigen atelier te beginnen en zo ontstaat het Franss modehuis dat tot op de dag van vandaag één van de meest toonaangevende merken van de wereld is.

Coco Avant Chanel is een prachtige film, die perfect de sfeer van vroeger perfect weet weer te geven.

Een must-see voor modeliefhebbers.

Coco Avant Chanel wordt uitgegeven door E1 Entertainment.

Meer informatie: www.cocoavantchanel.nl

Er is een speciale 2 disc editie verkijgbaar met als extra’s:

  • Een intieme kijk achter de schermen bij de verfilming van het levensverhaal van Coco Chanel, inclusief interviews met regisseur Anne Fontaine en hoofdrolspeelster Audrey Tatou.
  • Documentaire over het maken van de film, over Coco’s uitzonderlijke levensbestemming en portretten van Etienne Balsan en Boy Capel.

Lees ook:Nieuwe modefilm: Coco Chanel & Igor Stravinsky
Lees ook:Positieve pers voor Coco avant Chanel
Lees ook:Gezien: Coco avant Chanel in de bioscopen
Lees ook:Twee keer Chanel voor Audrey Tautou
Lees ook:Om nu al naar uit te kijken: een nieuwe film over Coco Chanel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>