EnD toont waanzinnige nieuwe collectie (AIFW)

De modeshow van Eva en Delia begon zaterdag met een kort jaren ’40/’50 filmpje, geïnspireerd door Hollywood en de misdaadcinema. In het filmpje zagen we acteurs Victoria Koblenko en Sebastiaand Labrie. Nadat de letters EnD verschenen, kon de show beginnen.

Speciaal voor de show van EnD waren vele lampen in een rechte lijn boven de catwalk gehangen. Bij het opkomen van het eerste model lichtten de lampjes één voor één op.

De modellen van EnD droegen veelal jurkjes met puntige schouders en een soort van waaiers als versiering. Enkele oversized colberts met rechte schouders hadden een echt jaren tachtig uitstraling. De collectie bevatte ook een aantal mooie pantalons met hoge taille. Naast enkele glanzende stofjes kwam er het nodige bont voorbij. De kleuren van de  collectie waren goud, zwart en beige.

Aan het einde van de show verschenen alle modellen op de catwalk en gingen ze met hun gezicht naar het publiek gedraaid, stil staan. Langzaam gingen toen weer één voor één alle lampen uit. Op het moment dat alle modellen weg waren, verschenen Eva en Delia opeens vanuit het publiek op de catwalk en konden ze een daverend applaus in ontvangst nemen.

Over Eva en Delia
In 2007 presenteerde EnD haar eerste collectie. Het merk bevat vaak grafische lijnen, bijzondere materiaalcombinaties, patchwork en prints. Het wordt omschreven als edgy en vrouwelijk met rock & roll energie.
In november 2009 won het merk de Marie Claire Prix de la Mode in de categorie Best National Designer.

Tijdens deze Amsterdam Fashion Week presenteerde ze hun derde collectie. Ze beschreven hun collectie als de meest chique, fatale, vrouwelijke en dramatische ooit. Bovendien gaven ze aan het ‘campy’ idee achterwege te hebben gelaten en zich meer op glamour te focussen.

Foto: Peter Stigter

Voor meer foto’s van de EnD modeshow klik hier.

Lees ook:Amsterdam Fashion Week fw2010: Non by Kim
Lees ook:Viktor & Rolf houden spetterende voorjaarsshow in Parijs
Lees ook:Jan Taminiau toont overweldigende collectie (AIFW)
Lees ook:Armani stuurt dertig halfontblote modellen de catwalk op
Lees ook:Claes Iversen toont sterke zomercollectie vol vlinders

1 Reacties // Reageer

One thought on “EnD toont waanzinnige nieuwe collectie (AIFW)

  1. Mirjam

    Wauw, prachtig de outfit op de foto!! Ik ga ‘ns even internet rond snuffelen naar meerdere foto’s, ben benieuwd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>