Amsterdam Fashion Week 2010: Quoc Thang

De uit Maleisië afkomstige ontwerper Quoc Thang gaf gisteren (28 januari) zijn eerste show tijdens de Amsterdam Fashion Week. Zijn menswear collectie was klein en sober en bleek geïnspireerd door de werkkleding van schippers. Voordat de show begon was dan ook het geluid van de zee te horen.

De collectie bevatte tunieken, overjassen, wollen broeken en vesten, voornamelijk in grijs/blauw tinten. Een van de outfits leek op een pyjama en een grijze outfit waaraan lange blonde vlechten waren bevestigd, zorgde bij het publiek voor wat vraagtekens.

Voor de modeshow had Quoc Thang samengewerkt met schoenenmerk Timberland. Het merk leverde alle schoenen en Quoc Thang ontwierp zelf ook nog een paar.

Over Quoc Thang
Quoc Thang werd in 1979 geboren in Maleisië. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na zijn afstuderen, werkte hij aan diverse projecten in Parijs en Berlijn. In 2009 richtte hij zijn eigen modelabel op.

Foto: Peter Stigter

Voor meer foto’s van de collectie van Quoc Thang klik hier.

Lees ook:Amsterdam Fashion Week Preview 2011: Quoc Thang
Lees ook:De mannenmode van de Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Sterren customizen Timberland schoenen voor Haïti
Lees ook:MarryMe-JimmyPaul zet Amsterdam Fashion Week op z’n kop
Lees ook:Ralph Lauren viert feest met spectaculaire 4D show

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam Fashion Week 2010: Quoc Thang

  1. Anh_Willem

    Wat raar, Quoc Thang is een Vietnamese naam maar nergens vind ik zo snel iets over zijn Vietnamese afkomst. Geboren in Maleisië als kind van bootvluchtelingen en vervolgens in NL terechtgekomen? Meestal zijn Vietnamezen trots op hun afkomst, maar op zijn eigen site vinden we er niets over. Ik ben benieuwd hoe deze vork in de steel zit, wie weet er meer?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>