Barbie’s fashion door de jaren heen

barfbie in beeldIn 1959 maakte Barbie haar debuut op een New Yorkse speelgoedbeurs. In 2009 bestond Barbie dus 50 jaar. Om dat vijftig jarig bestaan te vieren, werd onder ander het boek 50 jaar Barbie in beeld uitgebracht.

In dit boek zien we Barbie in al haar gedaantes voorbij komen. We zien haar in badmode en bruidsjurken, als ballerina en als babysitter. We zien Barbie in de jaren zeventig en in de jaren tachtig, compleet met schoudervullingen en kleding in neonkleuren.

Ook wordt in het boek aandacht besteed aan de kleding die topontwerpers als Versace, Oscar de la Renta en Anna Sui voor Barbie ontwierpen. Ook komt de bruidsjurk van Vera Wang en de spijkerbroek van Calvin Klein voorbij. Bovendien leren we dat Carol Spencer en Bob Mackie belangrijke bijdragen leverden aan de stijl van Barbie.

Met duidelijke stijloverzichten van Barbie door de jaren heen is het boek niet alleen voor Barbie-fans maar ook voor mode-liefhebbers een absolute musthave.

Op onderstaande foto: de jurk van Versace voor Barbie.

barbie-versace

Lees ook:Lara Stone voor CK Calvin Klein
Lees ook:Marloes Horst sexy in Calvin Klein badmode campagne
Lees ook:Louboutin ontwerpt voor mode-icoon Barbie
Lees ook:Styliste Danie Bles onthult nieuwe Design Barbie
Lees ook:Lara Stone toont indrukwekkend decolleté

1 Reacties // Reageer

One thought on “Barbie’s fashion door de jaren heen

  1. robin

    zalige jurk$ .
    van cucci?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>