Modebloggers zitten steeds vaker frontrow

Bloggers worden in de modewereld steeds serieuzer genomen. Ze zitten frontrow bij de belangrijkste catwalkshows in Parijs en hun sites trekken miljoenen bezoekers, meldt Spits!. De reden? Blogs brengen mode bij de mensen thuis en kunnen razendsnel verslag doen van shows en evenementen, zeggen bloggers tegen de krant.

De dertienjarige modeblogger Tavi zat dit najaar op de eerste rij bij Marc Jacobs’ catwalkshow in New York. Het blog van de Britse dork (zoals ze zichzelf noemt) trekt miljoenen bezoekers en de jonge journalist heeft inmiddels haar eigen t-shirtlijn.

De populariteit van Tavi toont aan dat bloggers steeds meer aanzien en macht krijgen, schrijft Spits!. En er zijn meer voorbeelden. Zo mocht Eveline Kuin van het Nederlandse Styletoday.nl dit jaar voor het eerst bij de Parijse show van Chanel zijn (en schudde ze daar ook nog eens Karl Lagerfeld de hand).

Blogs brengen fashionista’s razendsnel op de hoogte van nieuws en shows. Bovendien brengen de sites de o zo onbereikbare modewereld een beetje dichterbij. Volgens Spits! verklaart ook de eenvoud en geringe kosten de populariteit van modeblogs. Maar wat ook belangrijk is: de modewereld wordt zich steeds meer bewust van de macht van internetjournalistiek, die een jong, trendsettend publiek trekt. Marc Jacobs was dus heel slim bezig toen hij Tavi de frontrow tickets gaf…

Op de foto: Foto van Tavi op haar modeblog Style Rookie

Lees ook:Christopher Kane vreest invloed bloggers
Lees ook:Blogger Tavi plaatst playback filmpje op Youtube
Lees ook:Blogger Tavi hoort volgens Grazia op de grond te zitten bij shows
Lees ook:13-jarige Tavi aan het werk voor Rodarte
Lees ook:De Wereld Draait Door bespreekt fenomeen fashionbloggen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Modebloggers zitten steeds vaker frontrow

  1. Monique

    Een meisje van dertien met miljoenen lezers? Dat doet ze goed! En Lynsey, wie weet zit jij binnenkort ook wel frontrow. ;-)

      /   Reply  / 
  2. Anton

    Dat zijn kansen Lynsey :) . Binnenkort vlieg je de wereld over hahahahah

      /   Reply  / 
  3. Lynsey

    Ik zit vol spanning te wachten op alle uitnodigingen voor exclusieve shows…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>