Girlfriend fashion wordt een heuse trend

Jamie Hince is gespot in de hotpants van vriendin Kate Moss en acteur Jason Statham draagt een clutch van Bottega Veneta. Britse mannen ontdekken hun vrouwelijke kant – en de kledingkast van hun vriendinnen. Girlfriend fashion dreigt een heuse trend te worden, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

Zijn mannen jaloers op ons? Omdat wij in boyfriend jeans kunnen lopen en ons haar in een jongenskoppie kunnen laten knippen? Of zijn modebewuste mannen uitgekeken op de standaard broeken, shirts en overhemden? Volgens The Daily Telegraph biedt mannenmode te weinig keuze en worden er daarom steeds vaker damesgarderobes geplunderd.

Want naast Jamie Hince – die nogal eens hotpants (!), jasjes en blouses van vriendin Kate Moss leent – zijn er steeds meer mannen die openlijk in vrouwenkleding over straat gaan. De Britse krant The Daily Telegraph spotte bijvoorbeeld acteur Jason Statham met een clutch onder zijn arm, komiek Russell Brand in leggings (!) en voetballer Christiano Ronaldo in microshorts. De krant concludeert dat girlfriend fashion – mannen die in vrouwenkleding lopen zonder dat er een vrijgezellenfeestje of verkleedpartij in zicht is – een trend wordt.

Volgens The Daily Telegraph is girlfriend fashion het gevolg van de immense verveeldheid die mannen over herenmode voelen. Vanuit die optiek zijn de modieuze mannen gewoon op zoek naar nieuwe fashion items. Maar misschien is de hype eigenlijk wel het gevolg van de boyfriend fashion – de groeiende neiging van vrouwen om zich in herenkleding (zoals de boyfriend jeans en boyfriend blazer) te hullen?

Lees ook:Is Kate Moss haar goede looks voorgoed kwijt?
Lees ook:Kate Moss schrijft toneelstuk over eigen leven
Lees ook:Kate Moss pakt uit voor Halloween
Lees ook:Celebs gaan voor boyfriend jeans
Lees ook:Kate Moss (zwanger) getrouwd in jurk John Galliano

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>