Nieuw Nederlands lingerietalent wint Triumph Inspiration Award

De negentienjarige Katinka Feijs heeft met een lingerieontwerp voor de Venus van Milo de Nederlandse finale van de Triumph Inspiration Award gewonnen. Ze maakt daarmee kans om in september tijdens de Fashion week in Milaan de hoofdprijs van de internationale wedstrijd te winnen: een exclusieve collectie gebaseerd op haar eigen ontwerp.

Katinka Feijs, studente aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, won op 3 juni de Nederlandse Triumph Inspiration Award 2009. Met de wedstrijd speurt Triumph naar het meest geïnspireerde en inspirerende lingerieontwerp van Nederlandse modestudenten.

In het kader van de Triumph Inspiration Award, die dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt, worden in zo’n dertig landen winnaars verkozen door een vakjury. De finalisten ontmoeten elkaar in september in Milaan, waar de uiteindelijke winnaar van de internationale competitie bekend wordt gemaakt. De winnaar kan niet alleen de sfeer proeven tijdens de Fashion Week in Milaan, maar ontvangt ook een geldprijs van 15.000 euro en de kans om het ontwerp in een limited edition collectie in de flagship stores van Triumph te verkopen.

Dit jaar is het thema van de Triumph Inspiration Award: iconen. De Nederlandse winnares Katinka Feijs liet zich inspireren door de Venus van Milo, die volgens de jonge modeontwerpster gekenmerkt wordt door vrouwelijkheid en naaktheid. Haar ontwerp voor een bodysuit is daarom uitgevoerd in huidtinten en voorzien van laagjes stof die verwijzen naar de structuur van de naakte huid.

De tweede en derde prijs in de Nederlandse voorronde zijn uitgereikt aan Roy Kersten en Demyarlin Aloë, die beiden ook aan de Willem de Kooning Academie studeren. Hun inspiratiebronnen – de trenchcoat en de indiaan – zijn net als Venus behoorlijk doordacht. Dat is in andere deelnemende landen wel anders. Zo was voor de Belgische winnares Austin Powers de inspiratiebron …

Op de foto: Winnares Katinka Feijs met een model dat haar ontwerp draagt

Lees ook:Engelse ontwerper wint Triumph Inspiration Award
Lees ook:Lingerie voor vrouwen met mood swings
Lees ook:Win een reis naar Shanghai met Triumph
Lees ook:Bulgaar Wint Triumph Inspiration Award 2010
Lees ook:Kris van Loon wint Triumph Inspiration Award 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>