Project Catwalk is begonnen!!

Na lang gewacht te hebben, was het vanavond dan eindelijk zo ver: De aftrap van de allereerste Nederlandse Project Catwalk. Ik had van Daryl van Wouw al gehoord dat er veel talent tussen zit, en inderdaad, ze doen het quite nice. Opvallend is dat de Hollandse kandidaten een heel stuk minder extravagant zijn dan de hysterische typetjes uit Amerikaanse versie. Al zijn er natuurlijk altijd een paar uitschieters zoals de zelfverzekerde Ramiro ( met kroon en sjerp) en de goed gebrilde Janice.

 

Neem twaalf creatieve breinen, een jury met topontwerper Daryl van Wouw en Elle's Celcile Narinx en de doorgewinterde modegoeroe Michiel Keuper als coach. Succes gegarandeerd. De Amerikaanse variant van Project Catwalk was al mateloos populair, maar ik weet zeker dat de Nederlandse versie het net zo goed, wellicht zelf beter, gaat doen.

In Project Catwalk strijden Twaalf ontwerpers met elkaar om het nieuwe Nederlands toptalent te worden. De winnaar krijgt een flinke som geld, een fotoshoot in Elle Magazine, een contract bij prbureau Spice Pr en mag ook nog showen tijdens de Amsterdam Fashion Week. Iedere week krijgen de ontwerpers een opdracht mee. De ontwerper met de mooiste creatie wint vanzelfsprekend de opdracht, en de verliezer moet direct het programma verlaten.

De opdracht van vanavond luidde als volgt; maak van straatvuil een echte glamourjurk. Een onmogelijke opdracht zou je denken, maar er zaten toch best wat leuke glamourjurkjes tussen. Zo vond ik de Bas Kosters-achtige snoeppapierrcreatie van Peter erg bijzonder en de doorschijnende volumineuze plastic jurk van Marco zou ik graag in mijn kast zien hangen. De fanatieke V&R look-a-like Joshua ging er vanavond met de eerste plaats vandoor. En als je van een zeemleren poetslap zo'n mooi top kan maken, heb je het ook wel verdiend.

Volg Project Catwalk iedere week op fashion.blog.nl

Lees ook:Project Catwalk eindelijk weer van start
Lees ook:Je kunt nog meedoen aan Project Catwalk
Lees ook:Project Catwalk: Hallal-jeans bleek géén succes
Lees ook:Amerikaanse Project Catwalk gaat voor de modellen
Lees ook:Wie wint Project Catwalk én waarom draagt Daryl geen koptelefoon?!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Project Catwalk is begonnen!!

  1. Marco Stefano

    Hey wat cool! iemand stuurde me vandaag deze link dat iemand wat had geschreven over project catwalk en over het outfitt wat ik had ontworpen!
    zo leuk om te lezen en bedankt voor het compliment! ga zo door en veel kijkplezier maandag! ciao ciao Marco Stefano

      /   Reply  / 
  2. Marieke

    Hey Marco,

    wat leuk zeg! Ik zou zeggen, houd fashionblog goed in de gaten! Ik ben erg benieuwd hoe het programma gaat verlopen….

    Groetjes,
    Marieke

      /   Reply  / 
  3. BoySamir

    Hey marco,
    ziet er lekker uit ;) . Zou wel keertje met je willen afspreken. Reageer maar op dit berichtje als je interesse hebt ;) .
    ciao,
    samir

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>