Happy Birthday Vogue

De Britse Vogue viert deze maand alweer zijn 90ste verjaardag. En dat is een hele prestatie, waar Vogue trots op mag zijn. Om dit te vieren hebben ze een speciaal en géweldig december nummer gemaakt. Ditmaal geen normale Voque zoals we gewend zijn maar een historisch magazine die ons meeneemt terug in de tijd. Negentig jaar Vogue in een nummer. Dat moet wel bijzonder zijn…

En het begint al bij de cover…een uitklapbare cover, 4 pagina’s spread met 90 oude Vogue covers, uit ieder jaar eentje. Geen ‘coververhalen’ en een ‘clean cover shot’ op de voorkant maar een impressie van negentig jaar Vogue.

Ook in inhoud blikt terug op negentig jaar Vogue. Wat droegen de redacteuren van toen?, mode-iconen uit de vroegere jaren, oude illustraties en ook erg bijzonder is de fashion-shoot met topstukken uit oude collecties. Of terwijl een hoop Vintige kleding. We zien een prachtige jurk terug van Christan Dior by Yves Saint Laurent uit 1958, een sweater van Vivienne Westwood / Malcolm McLauren uit 1975, een jas van Christian Lacroix uit 1988 en pumps van schoenengod Manolo Blahnik shoes uit 1994.

Voque is wederom geslaagd in het maken van een ‘fabulous’ nummer. Als echte fashion lover moet ik dit nummer dan ook zeker hebben. Eigenlijk is het een collectors item die in ieders kast moet liggen. Vogue gefeliciteerd en (hopelijk) nog vele jaren!!!


Klik hier voor alle covers van negentig jaar Vogue.

Lees ook:De mooiste Vogue covers op je T-shirt!
Lees ook:Modecampagnes uit de jaren negentig
Lees ook:Kate Moss’ beste VOGUE covers sinds 1993
Lees ook:De mooiste Vogue covers aller tijden
Lees ook:Lara Stone cover genomineerd voor cover van ‘t jaar

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Happy Birthday Vogue

  1. Hallooo

    Hoi! Ik zie dat jouw site over fashion gaat. Misschien vind je het leuk om aandacht te besteden aan het feit dat hij te koop is via http://www.campus.tv. Cool toch?!

      /   Reply  / 
  2. Poeh

    Normaal gesproken vind ik de Amerikaanse Vogue leuker dan de Britse, maar misschien is deze editie toch de moeite waard om het te kopen. ps, het is toch echt Vogue i.p.v. Voque.

      /   Reply  / 
  3. Marieke

    Nou ik heb gisteren de Vogue even goed bekeken, en hij is echt prachtig. Hij is ontzettend dik, en hij kost maar € 7,95!

      /   Reply  / 
  4. anna

    ben op zoek naar deze uitgave,is het nog ergens te koop?graag reactie,wil dit blad mijn dochter kado doen.

      /   Reply  / 
  5. Marieke

    Ik zie hem in Amsterdam nog regelmatig liggen. Niet alleen bij Engelse en Amerikaanse boekhandels maar ook gewoon bij zaken als de AKO en Bruna. Succes met zoeken. Het is namelijk echt een leuk cadeau!

      /   Reply  / 
  6. Gwendolyn

    Hi,

    Ik heb een heel jaargang Engelse Vogues uit 1987 te koop! Ze zijn gelezen maar nog in prima conditie.
    Iemand interesse?

    Groetjes,
    Gwen
    [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>