Voorkom modeflaters

Hoe voorkom je modeflaters? Gewoon, door kleding te kopen die bij je figuur past. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De Telegraaf journalist is zelfs zo vriendelijk geweest alle modetips, om er zo goed mogelijk uit te zien, te verzamelen en te rubriceren. Kijk, daar houden we van en het is nog nuttig ook. Zo zie je er straks op je paasbest uit….

Ten eerste moet je bedenken wat je zwakke punten zijn. Heb je korte benen of brede heupen of smalle schouders: hou daar rekening mee. Ten tweede moet je bekijken wat je sterke punten zijn. Heb je lange benen? Accentueer ze!

Nog even wat algemene adviezen. Als je slanker wil ogen kies voor een donkere broek, dat verhult, en een lichte top. Hou je lichaamsverhoudingen altijd goed in de gaten. Draag niet te strakke kleding. En plooien maken je dik. Basta.

Voor vrouwen met brede heupen geldt: niet verbergen.Als je je trui of jas laat eindigen net boven je heupen, verleg je de aandacht. En met een rechte broek of rechte rok oog je smaller. Leg natuurlijk de nadruk op je sterke punten. zoals een mooi decolleté. En als je ook nog een mooi opvallend accessoire draagt, letten mensen meer dáár op.

Als je klein bent kun je wel een paar centimeters erbij gebruiken. Draag bijvoorbeeld een broek met verticale strepen. Hoe smaller de streep, hoe langer je oogt. Een minrok laten je benen langer lijken, een rok net over de knie juist niet. Hoge hakken zijn ook prima. Maar dames, let op! Te hoog is niet goed. De verhoudingen moeten kloppen.

Ben je lang, maar wil je korter ogen, kies dan voor jasjes en truitjes die over je heupen vallen.

Voor vrouwen met een forse boezem, die de aandacht daarvan willen afleiden. Zij kunnen het accent beter op de benen leggen. Draag een minirok of een hippe korte broek. Vermijd ook drukke prints op je bovenlichaam. Een wijde col of een gekleurd sjaaltje is wel weer prima.

En, voor de meiden die zichzelf te dun vinden kunnen zich hullen in grove materialen zoals tweed en corduroy. Ook dragen van kleding in laagjes maakt voller. Deze ladies kunnen ook goed prints en horizontale strepen hebben, maar ga met een grote boog om de grove schoenen heen.

Maar dat zou iedereen moeten doen. Met dit lijstje zou het toch moeten lukken nooit meer een modeflater te slaan….Tenminste, dat hoop ik.

Lees ook:De perfecte spijkerbroek
Lees ook:En zo verberg je je Hollandse heupen
Lees ook:Mode of misser: Witte benen
Lees ook:Mode of Misser: korte broek van kant
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Hannelore Zwitserlood

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Voorkom modeflaters

  1. Marja

    Ik wil helemaal niet de aandacht afleiden van mijn boezem. Daar moet ik het juist van hebben! Wat moet ik dan?

      /   Reply  / 
  2. Danielle

    Ah Marja, dat is een juist een ‘sterk punt’. Ik ga het voor je opzoeken. morgen krijg je een heel rijtje tips van me. Is dat goed?

      /   Reply  / 
  3. Linsey

    Kijk, dat is weer zo jammer met die tips, je kunt nooit iedereen over een kam scheren. En iedereen heeft zijn eigen ideeen over mooi of lelijk.
    Eerlijk gezegd volg ik lang niet altijd de nieuwste trends. Heel veel dingen die nu ‘in’zijn vind ik zelf niet mooi. Ik koop kleding die ik mooi vind, en dat is heus wel up to date kleding, maar ik ga niet iets dragen alleen omdat het in is…

    Maar leuke site verder, Danielle! Goede tips ook!

      /   Reply  / 
  4. Larry Cooke

    http://www.msnbc.msn.com/ id/3032084/

    itmepje in rechter navigatie op de homepage, kom de snor weer terug? Woehaaa!

      /   Reply  / 
  5. dana

    graag zou ik advies willen, ik ben 1.68 dus niet al te lang, draag hakken maar wil weten of ik juist een lange spijkerbroek moet kiezen of een 3/4 broek heb klein buikje verder niet dik, weeg 63.
    En kan ik dan een strakke lange spijkerbroek hebben die je nu veel ziet ??
    wie weet er antwoord…alvast bedankt

      /   Reply  / 
  6. Linda

    1.68, niet al te lang? Laat me niet lachen. Ik ben 1.55 en dat is een vrij normale lengte over de hele wereld genomen, echter in Nederland ben je dan klein. So what?

    Wie zegt dat klein zijn een slecht iets is…? Verschillende mensen, verschillende smaken. Mijn vriend vindt me geweldig! Ook qua uiterlijk! Gek he, want ik ben klein…nou, laat hij dat net een positief kenmerk vinden!

    Waarom kan ik een paar centimetertjes extra gebruiken? Als ik langer lijk, kan ik dan wel bij de hoogste schappen in de supermarkt? Wat een onzin!

      /   Reply  / 
  7. Yoska

    Heey dana
    ik ben 1.67 en weeg 48 als ik pumps aandoe dan doe ik een skinny jeans aan. ik hoop dat je er wat aan hebt;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>