Ontwerper Cassini overleden

Amerika’s oudste, nog levende ontwerper is niet meer. Designer Oleg Cassini is afgelopen vrijdag in zijn woonplaats Long Island in de VS overleden. De man had wél de respectabele leeftijd van 92 jaar bereikt. En had het toch gepresteerd meerdere malen in de TV-show van Yvo Niehe op te duiken. Hij werd vooral bekend door zijn creaties voor stijldiva Jackie Kennedy en bekende actrices. Zo was-ie ooit nog een tijdje verloofd met Grace Kelly en

was hij zelfs met Gene Tierney getrouwd van 1941 tot 1952. Een ware hartenbreker dus, die niet voor niets opgroeide in Italie. Cassini was de zoon vande Italiaanse gravin Marguerite Cassini en de Russische diplomaat Alexander Loiewski.

Tot 1936 runde-ie een modehuis in Rome, tot hij besloot de oversteek naar Amerika te wagen. Daar vergaarde ‘ie zijn eerste grote roem door kleding te maken voor actrices zoals Joan Crawford. Maar hij brak pas echt wereldwijd door toen-ie door presidentsvrouw Jackie Kennedy werd uitgekozen om haar kleding te ontwerpen. Hij was dan ook verantwoordelijk voor de A-lijn jasjes en pillbox hoedjes die internationaal een grote trend zetten. Hij werd nog bekender door in het openbaar te verschijnen met bloedmooie erfgenames, actrices en showgirls.

Maar dat lag, volgens Cassini, allemaal niet aan zijn gelikte uiterlijk: ‘i’am a great believer in luck. It was not because of my good looks, really. It was because of my talents – my enormous talent’.

Dat grote ego en dito gelikte uiterlijk heeft hem uiteindelijk een groot imperium opgeleverd dat meer dan veertig licenties omvat voor onder meer beddengoed, sieraden en modelijnen. Niet slecht.

(bron: de telegraaf/ www.vogue.co.uk)

Lees ook:de nieuwe look van de dead socialites…
Lees ook:Jackie magazine viert 50ste editie met Bastiaan van Schaik als nieuwe hoofdredacteur
Lees ook:Jackie Magazine viert tienjarig jubileum
Lees ook:Suzanne Arbied nieuwe hoofdredacteur vrouwenglossy Jackie
Lees ook:Bastiaan van Schaik weg bij Jackie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>