Kledingzaak-advertentie met roze Hitler leidt tot woede

hitlerDe Sicilianen zijn woedend. Een kledingzaak gebruikte in haar campagne een afbeelding van Adolf Hitler in roze kleding. Voormalige verzetsstrijders eisten maandag dat de enorme posters werden verwijderd.

De posters van Hilter hangen verspreid over de hoofdstad van Sicilie, Palermo. Hitler draagt op de afbeelding een roze uniform. Het hakenkruis op zijn arm is vervangen door een rood hart. Onder de poster valt te lezen: ‘Verander je stijl, volg niet je leider’.

Terranova, zei niet te begrijpen dat de gemeente toestemming heeft gegeven voor het opplakken van de posters. Hij sprak van een belediging van alle mensen die tegen fascisme hebben gevochten.

Het reclamebureau dat de advertentie bedacht, zegt dat het bedoeld was als grappige provocatie en juist om Hitler belachelijk te maken. Het was in ieder geval niet de bedoeling het fascisme te verheerlijken.

Lees ook:Can’t rip it off in Bergen op Zoom
Lees ook:Vogue zoekt straatmode fotograaf voor blog!!!!
Lees ook:TOMS Tropical Jungle collectie
Lees ook:Ontwerper John Galliano ontslagen bij Dior
Lees ook:Diesel-advertentie weer eens in de ban gedaan…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>