Carice van Houten woont show Ilja Visser bij

_PS_1063Dinsdag 9 februari presenteerde Ilja Visser haar herfst/winter collectie voor 2010/2011. Hoewel de Amsterdam Fashion Week natuurlijk net voorbij is, had Ilja zo haar redenen om juist nu haar show te geven. De belangrijkste was dat ze de bezoekers van de show graag kennis wilde laten maken met haar nieuwe pand. Sinds december is het kantoor van Ilja namelijk gevestigd aan de Prinsengracht, in een voormalige pianozaak. Vanaf 1 maart zal in hetzelfde pand bovendien haar eigen winkel geopend zijn.

De locatie en de ruimte voor de show waren wat ons betreft al top en ook de show(s) stelden niet teleur. We schrijven show(s) aangezien er twee shows werden gehouden. Een om 16.00u ‘s middags en een om 20.00u ‘s avonds. Beide shows werden druk bezocht. Onder andere Angela Schijf, Bibi van der Velden, Bastiaan van Schaik, Jan Taminiau, Daryl van Wouw, Beertje van Beers, Bridget Maasland en Aynouk Tan keken vol interesse naar de nieuwste Ready to fish collectie.

Ook Carice van Houten de show bij. Zij en Ilja bleken zelfs goede vriendinnen. Carice: ‘Het begon ongeveer anderhalf jaar geleden toen ik bij Ilja langs ging om wat van haar werk te bekijken. Ik ben toen blijven hangen en we hebben de hele avond samen wijntjes gedronken. Sindsdien zien we elkaar geregeld. Gek genoeg hebben we het eigenlijk nooit over mode. Al draag ik Ilja’s kleding graag en vond ik haar collectie vandaag ook weer erg goed.’

Die collectie bleek geïnspireerd door een vrouwelijke boswachter, genaamd Mrs. Forester. Deze vrouw (door Ilja omschreven als lief, vrolijk en goed gekleed) beschermt het bos en zorgt voor de bomen en de bloemen. Zij kwam naar voren in de natuurlijke kleuren van de collectie. Maar ook zagen we het bos-thema terug in glanzende prints van bladeren en een soort mos-prints. Bovendien werd er gedurende de show een filmpje geprojecteerd van een bos. Dat filmpje was speciaal voor de modeshow opgenomen, maar was vanwege het felle catwalklicht helaas niet heel goed te zien.

Bijzonder aan de collectie was de mix van lichte met zwaardere materialen, die we onlangs ook bij Claes Iversen zagen. Natuurlijk bracht Ilja dit weer op een geheel eigen manier. De stoffen die we in haar Ready to fish collectie tegenkwamen, waren vooral ultra-zachte wol en flinterdun zijde. Het wol was verwerkt in luxe sjaals, poncho’s, een catsuit en enkele (col)truitjes. In Ilja’s opvallende broeken was zijde verwerkt. Die broeken waren overigens echte show-pieces. Ze waren vaak voorzien van een printje en hadden prachtige, geplooide accenten.

De accessoires van de show waren enkele boswachterhoeden en diverse platte clutches, allen door het label zelf vervaardigd. De modellen droegen opvallende make-up. De ogen waren licht opgemaakt en de lippen waren donkerpaars met grote glitters  (die glitters bleken zo nu en dan ook bij de modellen in hun mond te belanden, wat volgens een van de modellen voelde alsof ze een hap zand had genomen, maar dat terzijde).

Na afloop van de show vertelde Ilja dat ze het belangrijk vindt dat een collectie een bepaald verhaal vertelt. Met het bos-thema en de introductie van Mrs. Forester is ze daar wat ons betreft absoluut in geslaagd. Maar ook los van het verhaal bleven de ontwerpen stevig overeind, wat toch blijk geeft van een sterke collectie.

En om te weten dat het goed gaat met ontwerpster Ilja Visser hoef je enkel een keer een bezoekje te brengen aan haar prachtige nieuwe pand… Dat zou iedere modeliefhebber vanaf maart trouwens sowieso moeten doen.

Keep up the good work Ilja!

Op de foto: Ilja Visser en Carice van Houten

Bron foto: Peter Stigter

Lees ook:Ilja Visser toont sterke Ready to fish collectie
Lees ook:ILJA PRESENTEERT COUTURE COLLECTIE SS16 ‘ASSIMILA’
Lees ook:Lady Gaga draagt ontwerp Nederlandse designer ILJA
Lees ook:Backstage bij Daryl van Wouw en Ilja Visser
Lees ook:AIFW After-Party: Ilja Visser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>