AIFW: Joline Jolink showt sportieve collectie

Vanavond begint het officiële programma van de AIFW op het Westergasterrein in Amsterdam. Een thuiswedstrijd voor mij, ik rol er zo naartoe. Maar dan zien we wel elke dag dezelfde ‘standaard' catwalk. Leuk, maar het kan natuurlijk ook anders. Vrijdag verraste Edwin Oudshoorn ons al met zijn show in de Oude Kerk en ook Joline Jolink koos gisteren voor een verrassende locatie: het Olympisch Stadion.

 

 

 

Terwijl de modellen over de denkbeeldige catwalk liepen, was een groepje hardlopers nog druk aan het trainen in het stadion. Ja,  het was een grappig gezicht. Opzwepende jaren 80 muziek, wij op onze stoeltjes, de modellen in korte jurkjes en op hoge hakken en daarachter een paar bezwete joggers.  Joline Jolink weet hoe ze op een toepasselijke manier haar collectie moet presenteren. Sporty Chique, zo was haar collectie en de sfeer in het Olympisch Stadion.

Het vorige seizoen schreef ik dat ik verliefd was op Joline Jolink ( op haar collectie dan), dit jaar hoopte ik van haar te gaan houden maar helaas. Het bleef bij kalverliefde, maar positief ben ik wel over haar nieuwe zomercollectie.  Het was een beetje Amercian Apparel meets Jil Sander met een sterk jaren 80 gevoel. Een vrij simpele collectie met een sportieve twist. Bij sommige stukken lag het sportieve er heel dik bovenop zoals een korte top in de vorm van een sportbeha , prints van Olympische rugnummers op leggings en jurkjes, een strak fitnesspakje met bijbehorende sleep, elastieken riemen en zweetbandjes, terwijl bij andere stukken, zoals een kanten catsuit,  het ‘sportieve deel' meer verborgen was

We zagen veel simpele silhouetten , denk rechte jurkjes en playsuits,  maar ook high waist tailles met koord- en elastiekdetails , wijde broeken en wrap- en knoopontwerpen. Tepels waren regelmatig zichtbaar want Joline had royaal gebruik gemaakt van  dunne stoffen: gewassen katoen, cottonjersey en katoenen kantjersey in de kleuren wit,beige, zwart, grijs en fushia. Een mooie combi! Verder had Joline veel details verwerkt in haar kleding zoals metalen oogjes, doorgestikte naden, grote zakken en contrasterende knoopjes.

Alles bij elkaar was het een sterke en uitgebreide collectie. Het plaatje klopte. Toch vroeg ik me aan het einde wel af hoe de collectie er op een hangertje uit zal zien. Wil je uiteindelijk echt zoveel geld neerleggen voor een simpel doorschijnend katoenen jurkje? Of maakte de styling, de perfecte locatie, de opzwepende muziek en de mooi gekapte en opgemaakte modellen de collectie tot een succes? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Foto's: Peter Stigter)

Bekijk hier een filmpje van de show. Meer foto's volgen!

Wil je zelf ook een echte Joline Jolink? Kijk dan even op haar pas geopende webshop! Nu met leuke kortingen…

Lees ook:Joline Jolink viert opening pop-up store in Amsterdam
Lees ook:Joline Jolink ontwerpt nu ook accessoires
Lees ook:AIFW: Verliefd op Joline Jolink
Lees ook:Joline Jolink bestaat 10 jaar en viert lancering capsule collectie
Lees ook:Joline Jolink viert 2-jarig bestaan met gratis leggings

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “AIFW: Joline Jolink showt sportieve collectie

  1. van den dungen

    moet de organisatie zich afvragen of de amsterdam fashion week wel zin heeft in de zomer??, Afgezien van de show van Iris van Herpen was het inhoudelijk niet sterk. Zoals veel kranten de zomer omschrijven en rubrieken bescrijven als kom-kommertijd, is de presentatie van Joline niet veel beter. Haar collectie blijft hangen in een student presentatie. Na jaren van ervaring mag je meer van haar verwachten qua ontwerpen en inhoud. Geef andere ontwerpers een kans in de zomer.

    gegroet een Belg

      /   Reply  / 
  2. Fan

    Ook de kwaliteit van Antoine Peters bleef erg steken in wat je normaliter alleen van studenten verwacht. Terwijl zijn show bomvol zat. Waarom? Wat heeft Peters wat zo aanstekelijk werkt? De hele show was er een van ‘het net niet zijn’. In alle keuzes die gemaakt waren, zat hij er gewoon helemaal naast: overall themakeuze, dessins, kleuren, modelleringen, styling en overdreven keiharde muziek. Waar leeft die ontwerper van? Als je niet verder komt dan dit, voorspel ik hem helaas weinig toekomst.

    Terwijl, echt waar, ik dames tegenkom in geweldige jurken van hem. Die verrassend en vrouwelijk zijn. Maar op het plankier is het niet terug te zien. Nu ja, heel soms dan, bijvoorbeeld in zijn wit satijnen jurk met sportieve twist. En dan denk ik: Antoine, ga toch lekker mooie gewaden maken wat dat kun je namelijk wel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>