Donatella Versace nieuwe gastontwerper voor H&M

Op de foto: Donatella Versace in een van haar designs voor H&M

Versace is het nieuwste modehuis dat een collectie zal ontwerpen voor H&M. Vanmorgen vroeg maakte H&M het nieuws vol trots bekend.

Donatella Versace, creatief directeur van Versace, ontwerpt voor het najaar van 2011 een collectie die terugblikt op het levendige erfgoed van het modemerk met veel leer, prints, kleur en uitbundigheid.

De collectie is gemaakt van exclusieve materialen voor betaalbare H&M-prijzen.

Er zullen items komen voor dames en heren maar ook een aantal geselecteerde interieurartikelen zal vanaf 17 november verkrijgbaar zijn in ongeveer 300 H&M-winkels wereldwijd en via de online shop.

Daarnaast heeft Donatella Versace ook een pre-spring collectie ontworpen die vanaf 19 januari verkrijgbaar is in de landen die een online shop hebben.

Donatella over de samenwerking
“Ik ben heel enthousiast over onze samenwerking met H&M en om op deze manier hun brede klantenkring te bereiken. De collectie is typisch Versace, en perfect voor H&M en Versace fans wereldwijd”, aldus Donatella Versace.

H&M over de samenwerking
“Versace is een van de meest belangrijke modehuizen van deze tijd en de collectie voor H&M is alles waar Versace voor staat – flamboyant en glamourous. Donatella Versace heeft voor ons iconische ontwerpen uit de archieven gehaald. Dit is een geweldige, feestelijke samenwerking – perfect voor het aankomende partyseizoen”, aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.

Eerdere gastontwerpers
Versace is de nieuwste in de reeks ontwerpers die in samenwerking met H&M exclusieve designercollecties brachten en treedt hiermee in het spoor van onder meer Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo en, de meest recente, Lanvin.

De collectie
Donatella Versace heeft de archieven geopend voor H&M om een aantal klassieke Versace ontwerpen in een nieuwe vorm tot leven te brengen. De damescollectie bestaat hoofdzakelijk uit jurken, geheel in de sfeer van het partyseizoen. We zien leer met studs, zijde, kleurige prints en accessoires zoals schoenen met hoge hakken en grote, opvallende sieraden. De focus bij de herencollectie ligt op de scherpe belijning met inbegrip van de perfecte smoking, maar daarnaast zijn er ook accessoires zoals riemen en zelfs sieraden. Dit is de eerste designersamenwerking van H&M waarin interieurartikelen zijn opgenomen zoals kussens en een beddensprei.

Lees ook:Donatella over de Versace voor H&M collectie
Lees ook:Marni komt met collectie voor H&M
Lees ook:Havaianas en Liberty London ontwerpen samen een limited edition collectie: Liberty ♥ Havaianas
Lees ook:Versace wordt braaf…
Lees ook:Donatella Versace is een sterke, krachtige vrouw geworden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>