Maak je leven makkelijker met een kledingrek

kledingrekEen kledingrek kan jouw leven op verschillende manieren makkelijker maken. Stel je hebt een uitgebreide collectie kleding en je bergt dit op in een grote kast. Vaak zit hier geen kledingrek in en zal je jouw kleren op moeten vouwen. Je hebt daardoor niet zo’n goed zicht op wat er eigenlijk allemaal in je kast ligt. Sommige kledingstukken zijn misschien niet goed zichtbaar, omdat ze onder, of zelfs achter een hoop andere kleren liggen. Bovendien zit je vaak met lelijke vouwnaden waardoor je moet gaan strijken voordat je de deur uit kan.

Is het niet veel fijner als je al jouw kleding aan een kledingrek kunt ophangen? Je hebt gelijk een goed overzicht en dat maakt het veel makkelijker om leuke setjes te bedenken. Omdat je kleren netjes zijn opgehangen kan je ze direct aantrekken zonder moeite te hoeven doen om de kreuken eruit te krijgen.

Een kledingrek is trouwens ook veel praktischer qua inrichting. Een kast neemt al snel veel ruimte in beslag en je kunt hem moeilijk verplaatsen. Een kledingrek neemt een stuk minder ruimte in beslag en vaak zitten er ook wielen onder zodat je hem gemakkelijk ergens anders heen kunt rollen.

Wat moet ik in godsnaam aan?

Je kent het vast wel. Je bent uitgenodigd voor een gezellig feestje. Een aantal uur van tevoren begint het te kriebelen. Je loopt naar je kledingkast en trekt de deuren open. Je staart wat voor je uit en je vraagt je af wat je in hemelsnaam aan gaat trekken.

Zal ik dat leuke T-shirt dat ik laatst heb gekocht aandoen en daar iets leuks bij zoeken? Maar waar ligt ie eigenlijk? Je rommelt wat door de kast op zoek naar dat T-shirt. Terwijl je aan het zoeken bent glijden je vingers over een chique bloesje. Misschien is dat wel veel beter, denk je.

Je besluit het bloesje aan te trekken. Maar waar moet je dat bloesje nou mee combineren? Een half uur later heb je verschillende keren voor de spiegel gestaan, die zich overigens aan de andere kant van jouw slaapkamer bevindt. Er liggen allerlei kledingstukken verspreid op jouw bed. Je zucht eens diep en kijkt nog eens goed rond tussen het hoopje op jouw bed. Er moet toch iets tussen zitten?

Als je op jouw horloge kijkt zie je dat je al bijna moet gaan vertrekken, wil je nog op tijd komen. Als je straks eindelijk een keuze hebt gemaakt, heb je misschien nog net de tijd om alles weer netjes terug te leggen. En anders moet dat maar als je thuiskomt.

Kleren hangen net zoals in de winkel

Als deze situatie je enigszins bekend voorkomt, dan kan een kledingrek dé uitkomst bieden. Je ziet in één enkele oogopslag wat je allemaal hebt. Dat creëert gelijk een hoop rust omdat je nu een veel beter overzicht hebt. Je bent minder tijd kwijt aan het zoeken naar kleding. Je hoeft niet langer te rommelen en een chaos van jouw collectie te maken.

Natuurlijk kan het nog steeds lastig zijn om iets te kiezen, maar nu kan je jouw kledingstukken rustig bekijken terwijl ze nog netjes aan het kledingrek hangen. Je kan simpelweg een beetje rondbladeren in jouw kledingcollectie. Net zoals in de winkel.

Je zult merken dat het een stuk makkelijker en leuker wordt om de juiste kleding voor een bepaalde gelegenheid uit te zoeken. Was je op zoek naar dat leuke T-shirt? Je hebt hem zo gevonden en kunt gelijk op zoek naar iets bijpassends. Staat je spiegel ergens anders? Je rolt het kledingrek gewoon naar jouw spiegel en kunt direct kijken of jouw keuze je eigenlijk wel bevalt. En mocht dat niet zo zijn, dan hang je het snel weer terug.

Als je op jouw horloge kijkt, zie je dat je nog voldoende tijd hebt om andere voorbereidingen te treffen. En als het feestje straks is afgelopen kom je in ieder geval thuis in een opgeruimd huis. Dat is toch veel fijner?

Kies een kledingrek dat goed bij je past

Kledingrekken zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt daarom altijd een kledingrek vinden dat goed bij je past. Natuurlijk zijn er de klassieke kledingrekken op wielen, je kent ze vast wel. Je rolt ze gemakkelijk naar een andere plaats en je vindt ze in veel verschillende maten. Je kan dit soort rekken vinden met één stang, maar er zijn ook kledingrekken die twee of meer stangen hebben, zodat je er meer kleren aan kwijt kunt.

Heb je liever een kledingrek zonder wieltjes, omdat je hem waarschijnlijk niet vaak gaat verplaatsen? Een dergelijk garderoberek kan je in veel verschillende maten vinden. Afhankelijk van jouw kledingcollectie én de ruimte die je hebt, kan je kiezen tussen een vrij smal tot een breed kledingrek.

Dan zijn er nog kledingrekken met een hoes eromheen. Ben je bijvoorbeeld bang dat je kleren snel onder het stof komen te zitten? Dan kan een kledingrek met hoes een uitstekende oplossing zijn. Uiteraard kan je deze met of zonder wieltjes vinden en natuurlijk zijn ze er ook in verschillende maten.

Wil je ook je schoenen in het kledingrek kwijt? De meeste kledingrekken hebben aan de onderkant een aantal stangen waar je jouw schoenen op kan zetten. Je kunt er altijd nog voor kiezen om een aantal losse schoenendozen te kopen. Daar kan je jouw schoenen gemakkelijk in opbergen.

Tot slot is er nog de zogenoemde dressboy. Dat is een soort staande kapstok waar je een setje kleren aan kunt ophangen, zodat ze kreukvrij blijven en je er gemakkelijk bij kunt. Je kunt een dressboy vinden in allerlei verschillende vormen en maten. Er zijn bijvoorbeeld simpele dressboys waar je een aantal kledingstukken aan kwijt kunt, maar ook uitgebreidere, waar je een hoop spullen meer aan op kunt hangen.

Ben jij al toe aan een kledingrek?

Als je deze hele blogpost door hebt gelezen dan heb je het vast al begrepen. Een kledingrek kan dé uitkomst bieden als je graag overzicht hebt en geen last wilt hebben van gekreukte kleding. Het wordt een stuk makkelijker en leuker om kledingstukken te zoeken én uit te kiezen.

Bovendien neemt een kledingrek minder ruimte in beslag dan een kast, en je kunt hem gemakkelijker verplaatsen. Het oogt ook nog eens net als in de winkel.

Geen gedoe meer met een volle kast waar je niets kunt vinden en je vaak ook nog eens opnieuw moet gaan strijken om jouw kleding netjes te krijgen. Je bespaart jezelf een hoop moeite en tijd wanneer je een kledingrek in je bezit hebt.

Kledingrekken zijn te krijgen in allerlei vormen en maten. Van klein tot groot en eenvoudig tot uitgebreid. En natuurlijk van vrij goedkoop tot iets prijziger. Je kunt een eenvoudig rek kiezen of een design rek met een chique uitstraling.

Mocht je ooit op zoek gaan naar een kledingrek, dan heb je nu goed zicht op het nut van een kledingrek en wat voor soort kledingrekken er allemaal zijn. Als je binnenkort besluit een kledingrek aan te schaffen, dan kun je er vast een vinden dat aan al jouw wensen voldoet.

Geen reacties // Reageer